Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Φρούριο το Μπουένος Άιρες για τη Σύνοδο των G20 - Περισσότεροι από 25 χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους

Reuters: Φρούριο το Μπουένος Άιρες για τη Σύνοδο των G20 - Περισσότεροι από 25 χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους
Η Σύνοδος των G20 έρχεται σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την Αργεντινή καθώς ο πληθωρισμός έχει εκτοξευτεί στο 40% ενώ η οικονομία παραπαίει
Χιλιάδες διαδηλωτές από όλη της Λατινική Αμερική που έχουν συγκεντρωθεί στο Μπουένος Άιρες διαδήλωσαν χθές (30/11)  κατά της οικονομικής πολιτικής των G20 η Σύνοδος των οποίων ξεκίνησε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Ομως οι διαδηλωτές δεν κατάφερενα να προσεγγίσουν το χώρο όπου συναντώνται οι ηγέτες των ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας , Γερμανίας κί άλλων ισχυρών οικονομικά χωρών, εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχουν στηθεί σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια της περσινής Συνόδου στο Αμβούργο της Γερμανίας. 
Περισσότεροι από 25 χιλιάδες είναι οι αστυνομικοί που έχουν επιστρατεύει για να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια ενώ έχει σχηματιστεί μια άβατη περιοχή 12 χιλιομέτρων από το σημείο της συνάντησης των ηγετών ώστε να μην απειληθεί η ασφάλεια των ξένων ηγετών.
Όπως αναφέρει το Reuters, η αστυνομία έχει κλείσει την περιοχή γύρω από την ακτογραμμή της Costa Salguero όπου θα γίνει η συνάντηση των ηγετών των 20 πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη .
Η Σύνοδος των G20 έρχεται σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την Αργεντινή καθώς ο πληθωρισμός έχει εκτοξευτεί στο 40% ενώ η οικονομία παραπαίει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης