Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Η περιπετειώδης πτήση της Merkel προς το Μπουένος Άιρες δεν ήταν η πρώτη

Deutsche Welle: Η περιπετειώδης πτήση της Merkel προς το Μπουένος Άιρες δεν ήταν η πρώτη
Το 2015 τεχνικά προβλήματα εμπόδισαν την Merkel και τη συνοδεία της να πετάξουν όπως και το 2009 προς Βρυξέλλες 
Αν και με ώρες καθυστέρησης η γερμανίδα καγκελάριος κατάφερε να φτάσει σώα στο Μπουένος Άιρες για τη Σύνοδο των G20 μετά την περιπέτεια στον αέρα που έζησε.
Όπως αναφέρει ωστόσο η Deutsche Welle, τα απρόοπτα στις πτήσεις κυβερνητικών αεροσκαφών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στη Γερμανία καθώς η A. Merkel εχει καρδιοχτυπήσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες πτήσεις .
Τα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης όπως η καγκελάριος Merkel πετούν με αεροσκάφη του υπουργείου Άμυνας, τα οποία ανήκουν σε ένα ειδικό τμήμα ετοιμότητας. Τα αεροσκάφη αυτά μεταφέρουν εκτός από στρατιώτες, στρατιωτικό υλικό και υψηλόβαθμους πολιτικούς.
Στο τμήμα αυτό ανήκουν 13 αεροσκάφη, ανάμεσά τους και δυο Airbus A340, τα οποία χρησιμοποιούνται ως «κυβερνητικά» αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων. Φέρουν τα ονόματα «Theodor Heuss» και «Konrad Adenauer».
Το τελευταίο ήταν και αυτό που θα μετέφερε την καγκελάριο Merkel στην Αργεντινή και αναγκάστηκε να επιστρέψει εξαιτίας ηλεκτρονικού λάθους.
Όλα τα Airbus είναι παλιά αεροπλάνα της Lufthansa, τα οποία όμως ανακαινίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν. Οι ειδικοί δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι τα αεροσκάφη παρά την ηλικία τους είναι σε άριστη κατάσταση.
Επίσης διασφαλίζουν ότι σε περίπτωση βλάβης υπάρχει αεροσκάφος που μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που έχει πρόβλημα.
Για το αεροπλάνο της καγκελαρίου που είχε πρόβλημα υπήρχε εναλλακτική στο Βερολίνο, ωστόσο δεν στάθηκε δυνατόν τόσο γρήγορα να βρεθεί προσωπικό καμπίνας και έτσι η Merkel διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Βόννης. Την επομένη συνέχισε το ταξίδι της στη Μαδρίτη και από εκεί στο Μπουένος Άιρες.
Αυτή η βλάβη δεν ήταν όμως η μοναδική. Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Τον Οκτώβριο του 2018 ποντίκια έφαγαν τα καλώδια του κυβερνητικού αεροσκάφους «Konrad Adenauer» και ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz αναγκάστηκε να ταξιδέψει με αεροπλάνο της γραμμής και να επιστρέψει από ημερίδα στο Μπαλί με ενδιάμεσες στάσεις στο Χονγκ Κονγκ και τη Ζυρίχη.
Για την καγκελάριο Merkel δεν ήταν η μοναδική ατυχία τώρα με το Μπουένος Άιρες.
Τον Οκτώβριο του 2015 τεχνικά προβλήματα εμπόδισαν την Merkel και τη συνοδεία της να πετάξουν. Ωστόσο βρέθηκε γρήγορα λύση αλλά όχι τόσο αναπαυτική.
H γερμανίδα καγκελάριος και η συνοδεία της πέταξαν με το αεροσκάφος «Kurt Schumacher», το οποίο μεταφέρει συνήθως στρατιώτες.
Τον Μάρτιο του 2009 είχε άλλη μια ατυχία κατά το ταξίδι της προς τις Βρυξέλλες προς την Ευρωπαϊκή Σύνοδο εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος.
Το αεροσκάφος της αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Ανόβερο. Ο λόγος ήταν ότι υπερθερμάνθηκε ο κινητήρας και η Merkel αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε άλλο αεροπλάνο παρόμοιου τύπου.
Τον Μάιο του 2006 ο τότε υπουργός Εξωτερικών Frank Walter Steinmeier έζησε ένα πραγματικό σοκ όταν στην πτήση του προς τη σύνοδο κορυφής ΕΕ και Λατινικής Αμερικής το αεροσκάφος παρουσίασε μεγάλη μείωση πίεσης. Ο πιλότος αναγκάστηκε πετώντας χαμηλά να προσεγγίσει την Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης