Διεθνή

Μηχανισμός Νότιας Κορέας - Ιράν για την ανταλλαγή προϊόντων με πετρέλαιο

Μηχανισμός  Νότιας Κορέας - Ιράν για την ανταλλαγή προϊόντων με πετρέλαιο
 Θα εξαχθούν εμπορεύματα προς τους Ιρανούς εισαγωγείς και η τιμή τους θα αφαιρεθεί από την τιμή του πετρελαίου
Τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την ανταλλαγή εμπορικών προϊόντων της Νότιας Κορέας με πετρέλαιο από το Ιράν, επεξεργάζονται αξιωματούχοι των δύο χωρών, καθώς η Τεχεράνη αναζητά τρόπους, ώστε να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις.
Το σχέδιο αυτό αποκάλυψε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA και βάσει αυτού θα εξαχθούν εμπορεύματα προς τους Ιρανούς εισαγωγείς και η τιμή τους θα αφαιρεθεί από την τιμή του πετρελαίου, που εξάγεται στη Νότια Κορέα.
Οι εισαγωγείς θα καταβάλλουν την τιμή των εμπορευμάτων στην ιρανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Hossein Tanhaee, επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου των δύο χωρών.
Το Ιράν διεξήγαγε επίσης συνομιλίες με τις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με ένα μηχανισμό για τη διατήρηση των οικονομικών ωφελειών μιας διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας για την Τεχεράνη, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αποσύρθηκε από αυτή τον Μάιο του 2018.
Ωστόσο, λίγοι πιστεύουν ότι ο εμπορικός μηχανισμός ΕΕ-Ιράν θα καλύψει το πετρέλαιο και οι διπλωμάτες δήλωσαν στο Reuters ότι θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν ώστε να συμπεριληφθούν μόνο λιγότερο ευαίσθητα είδη όπως τα ανθρωπιστικά και τα τρόφιμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης