Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της C4I εμφανίζουν απευθείας εμπλοκή Σημίτη στην επιλογή της SAIC - Siemens

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της C4I εμφανίζουν απευθείας εμπλοκή Σημίτη στην επιλογή της SAIC - Siemens
Οι καταγγελίες αναφέρουν πιέσεις που προήλθαν από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού ώστε ο διαγωνισμός για τα C4I να κατοχυρωθεί στη κοινοπραξία SAIC - Siemens
Νέες καταγγελίες για τον διαγωνισμό για το C4I και την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κάνει ο Πάυλος Πεζάς, ένας εκ των μαρτύρων για την υπόθεση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, οι καταθέσεις του οποίου εμπεριέχονται στη δικογραφία που έχει σταλεί στη Βουλή.
Ο Ελληνοαμερικανικός πρώην αντιπρόεδρος της TRS (Thales Raytheon Systems) της δεύτερης κοινοπραξίας που διεκδικούσε το έργο της ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων αναφέρει πιέσεις που δέχθηκε από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αλλά και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ώστε ο διαγωνισμός για τα C4I να κατοχυρωθεί υπέρ της κοινοπραξίας SAIC και Siemens.
Όπως αποκαλύπτει η Real News «σε παλαιότερη κατάθεσή του ο Παύλος Πεζάς είχε αναφέρει ότι του ήρθε μήνυμα μέσω τρίτου ατόμου, προερχόμενο από το γραφείο του τότε πρωθυπουργού, με το οποίο μου έλεγαν να μην ρίχνω άλλο λάδι στη φωτιά».
Στη νέα του κατάθεση ο Πεζάς, στις 25/1/2018 οπότε και κλήθηκε από τους ανακριτές να διευκρινίσει τι εννοούσε αναφέρθηκε σε επιστολές που είχε στείλει στον Κώστα Σημίτη στις οποίες του έλεγε ότι η προσφορά της TYRS ήταν πιο συμφέρουσα από αυτή της SAIC.
Παράλληλα αναφέρεται και στον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Σπύρο Τραυλό, ως το πρόσωπο που μετέφερε το μήνυμα από το γραφείο του Κ. Σημίτη, να «μη ρίχνει λάδι στη φωτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης