Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τείχος Trump στα σύνορα με το Μεξικό έβγαλε από τις ράγες τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ - Πιθανό νέο shutdown

Το τείχος Trump στα σύνορα με το Μεξικό έβγαλε από τις ράγες τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ - Πιθανό νέο shutdown
Ο Trump ελπίζει σε παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους κατά δύο εβδομάδες, εξαιτίας του θανάτου του George Bush
Μπροστά στον κίνδυνο νέας αναστολής της λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ, το λεγόμενο Shutdown, βρίσκεται ο πρόεδρος Trump καθώς η απαίτησή του να προβλεφθεί μεγάλη κρατική χρηματοδότηση για το τείχος που θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό εκτροχίασε τον προϋπολογισμό.
Ο Trump πάντως δήλωσε σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο προεδρικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή του από το Μπουένος Άιρες, ότι περιμένει να υπάρξει συμφωνία για παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους κατά δύο εβδομάδες, εξαιτίας του θανάτου του πρώην προέδρου George Bush.
Ο Trump είπε στους δημοσιογράφους ότι ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ζήτησαν να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους και ότι "ασφαλώς" αυτό είναι κάτι που "θα εξετάσει και πιθανόν θα την εγκρίνει".
Ο αμερικανός πρόεδρος, που κήρυξε εθνικό πένθος για μία ημέρα (την Τετάρτη) και έδωσε εντολή οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες για τριάντα ημέρες μετά τον θάνατο του προκατόχου του, θα παρευρεθεί στην κηδεία του George Bush. Τη σορό του εκλιπόντος θα σταλεί στο Τέξας για να παραλάβει και να μεταφέρει στην Ουάσινγκτον για την κηδεία το προεδρικό αεροσκάφος, πριν επιστραφεί στην γενέτειρα Πολιτεία του για την ταφή, μάλλον στο Κόλετζ Στέισον, όπου βρίσκεται η προεδρική βιβλιοθήκη Μπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης