Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Κάλπικη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Ο προϋπολογισμός ξεχειλίζει από “αντίμετρα” προς το κεφάλαιο

Κουτσούμπας: Κάλπικη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Ο προϋπολογισμός ξεχειλίζει από “αντίμετρα” προς το κεφάλαιο
"Η κυβέρνηση αυτή υπηρετεί την καπιταλιστική ζούγκλα, όπως και οι προηγούμενες", τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας
Επίθεση στη κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ,  Δ. Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας κάλπικη τη μεταξύ τους αντιπαράθεση.
Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στη Λάρισα ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε για τον Α. Τσίπρα ότι «τα μνημόνια, που ζουν και βασιλεύουν, μαζί με ό,τι τα συνοδεύει, είναι βασικά εργαλεία, τα οποία τού εξασφαλίζουν ανάκαμψη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του.
Αυτός είναι και παραμένει ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».
Μάλιστα, τόνισε ότι «η αντιπαράθεση, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, γύρω από τα λεγόμενα “αντίμετρα” και την αναστολή της μείωσης συντάξεων με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού, αποδείχθηκε ξανά κάλπικη», αλλά και πως «ο προϋπολογισμός "ξεχειλίζει από "αντίμετρα" προς το κεφάλαιο», αναφέροντας ως παράδειγμα  ότι «περίπου 1,1 δισ. ευρώ, είναι μόνο για τις απαλλαγές ή μειώσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων και άλλων πρώτων υλών, σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, αεροπορικές εταιρίες, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές».
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ διερωτήθηκε γιατί γιορτάζει η κυβέρνηση με "τις πρώτες 100 μέρες εκτός μνημονίων" λέγοντας «τι ακριβώς γιορτάζουν; Γιορτάζουν τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ, την αυξημένη επιτροπεία, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060;».
Αναφερόμενος στους αγρότες και κτηνοτρόφους, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «οι συντάξεις του ΟΓΑ πήγαν στα τάρταρα, με το γνωστό νόμο Κατρούγκαλου», «το αντίμετρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα έχει καμιά ελάφρυνση στην πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων», αλλά και ότι «αυτές τις μέρες, ίσως μπει ταφόπλακα στο τελευταίο εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας» προσθέτοντας ότι «Κυβέρνηση, τράπεζα και επενδυτής, φαίνεται να καταλήγουν ότι δεν είναι κερδοφόρα για την πάρτη τους η παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα».
Υπογράμμισε ότι οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση και μάλιστα,
«αποκαλύπτεται και εδώ, αυτό που είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το ΚΚΕ, σχετικά με τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) τυριά και άλλα τρόφιμα.
Αποκαλύπτεται η μεγάλη απάτη των κυβερνήσεων, ότι με τα ΠΟΠ θα διασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μέσα στη ζούγκλα της αγοράς και της ΚΑΠ.
Αυτό που κατοχύρωσαν μόνο τα ΠΟΠ, είναι τα κέρδη και το όνομα, η φίρμα του μεταποιητή εμποροβιομήχανου.
Του έδωσαν τη δυνατότητα να πουλάει τα ΠΟΠ σε τιμές που πήραν την ανηφόρα στην Ελλάδα.
Να είναι όπως λένε, “εξωστρεφής¨, ανταγωνιστικός στη διεθνή αγορά.
Να στήνει επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας κλπ.
Την ίδια στιγμή, όμως, οι τιμές για τον παραγωγό παίρνουν τον κατήφορο.
Αυτό ζουν οι κτηνοτρόφοι στις μέρες μας».
«Οι παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις δίνουν και παίρνουν.
Η κυβέρνηση αυτή υπηρετεί την καπιταλιστική ζούγκλα, όπως και οι προηγούμενες.
Δεν χωράνε πλέον αυταπάτες», είπε χαρακτηριστικά.
Περαιτέρω, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν την θέση της χώρας στην ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση συμμετέχει με τα μπούνια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανική βάση.
Επιπλέον, κάλεσε τον ελληνικό λαό και ειδικά - όπως είπε- όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, να στηρίξουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται.
 «Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού και στα σωματεία, στους συλλόγους και στις εκλογές.
Μπροστά μας έχουμε τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το Μάη.
Είμαστε ήδη σε μακρόχρονη προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές.
Όποτε κι αν γίνουν, είτε όλες μαζί το Μάη είτε χώρια οι βουλευτικές, πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ.
Να εκλέξουμε πολύ περισσότερους βουλευτές, να κάνουμε μια μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα.
Βουλευτές αγωνιστές που θα μάχονται για το εργατικό - λαϊκό συμφέρον», όπως είπε.
Τέλος ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε την στήριξη του ΚΚΕ στο πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, για υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρο Κρίκη για δήμαρχο Λαρισαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης