Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Οι πιο σημαντικές ίσως των τελευταίων δεκαετιών οι ευρωεκλογές του 2019

Παπαδημούλης: Οι πιο σημαντικές ίσως των τελευταίων δεκαετιών οι ευρωεκλογές του 2019
Οι παγκόσμιες εξελίξεις υποχρεώνουν την Ευρώπη να πάει μπροστά, τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης
Οι ευρωεκλογές του 2019 είναι οι πιο σημαντικές ίσως των τελευταίων δεκαετιών, γιατί αυτό που θα κριθεί είναι αν η Ευρώπη προχωρήσει μπροστά ή αν θα επιλέξει την οπισθοδρόμηση, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Όπως ανέφερε «οι ευρωεκλογές του 2019 είναι οι πιο σημαντικές ίσως των τελευταίων δεκαετιών, γιατί αυτό που θα κριθεί είναι αν η Ευρώπη προχωρήσει μπροστά, κάνοντας πράξη όσα υπάρχουν στα χαρτιά και τις ιδρυτικές συνθήκες -για συνεργασία, αλληλεγγύη, συνοχή και μείωση των ανισοτήτων - ή αν θα επιλέξει την οπισθοδρόμηση που προτείνουν οι ακροδεξιοί ευρωσκεπτικιστές κι εθνικιστικές, που οδηγούν στη διάλυση».
Ο ίδιος σημείωσε ότι στην εισήγηση του ο Α. Τσίπρας για τις ευρωεκλογές στην Κεντρική Επιτροπή  του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι την προοδευτική συνεργασία δεν θα την επιδιώξουμε μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα ξεχωριστά.
Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι «οι παγκόσμιες εξελίξεις, η πολιτική Trump, το Brexit, οι εμπορικοί πόλεμοι, υποχρεώνουν την Ευρώπη αντί να πηγαίνει προς τα πίσω, όπως ζητούν οι διάφοροι Orban, Salvini και Le Pen, να πάει μπροστά».
Κάνοντας αναφορά στην συζήτηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ευρωκοινοβούλιο, σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι «οι δυνάμεις να συγκροτήσουν το ισχυρότερο δυνατό μπλοκ, προκειμένου να εξασφαλίσουν εκείνη τη δύναμη που θα τους επιτρέψει, μετά τις εκλογές, να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στις επιλογές που θα γίνουν, και στις πολιτικές που θα αποφασιστούν, αλλά και στα πρόσωπα».
«Για να γίνει η Ευρώπη και πάλι ελκυστική και να κόψουμε τη φόρα στους ακροδεξιούς λαϊκιστές, αλλά και στη βαθμιαία "ορμπανοποίηση" του ΕΛΚ, χρειάζεται οι προοδευτικές δυνάμεις, παρά τις διαφορές τους, να επιταχύνουν τα βήματα συνεργασίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η Αριστερά, οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι δεν πρέπει να κάνουν τα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί τους πρόγονοι πριν 80 χρόνια, που διευκόλυναν την άνοδο του ναζισμού και του φασισμού».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης