Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψηφίστηκε στα Σκόπια η τροπολογία μετονομασίας της FYROM σε «Βόρεια Μακεδονία»

tags :
Ψηφίστηκε στα Σκόπια η τροπολογία μετονομασίας της FYROM σε «Βόρεια Μακεδονία»
Η τροπολογία εγκρίθηκε με 67 ψήφους υπέρ, 23 κατά και τέσσερις αποχές,
Την 33η τροπολογία του Συντάγματος που μετονομάζει τη χώρα σε Βόρεια Μακεδονία υιοθέτησε σήμερα (2/12/2018) το Κοινοβούλιο της FYROM.
Η τροπολογία εγκρίθηκε με 67 ψήφους υπέρ, 23 κατά και τέσσερις αποχές, με τον πρωθυπουργό Zoran Zaev να επαναλαμβάνει πως, ακόμη κι αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση για την ευρωατλαντική πορεία της χώρας, ωστόσο αποτελεί βασική προϋπόθεση.
«Ισχύει ότι η συμφωνία με την Ελλάδα δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση για την ένταξη της 'Μακεδονίας' στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συμφωνώ ότι πρέπει να οριστικοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις για να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ίδια ώρα, όμως, η Συμφωνία των Πρεσπών, η συμφωνία με την Ελλάδα είναι η προϋπόθεση, χωρίς την οποία δεν υπάρξει καμία ένταξη, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε στο ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Zaev.
Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οπαδοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαδήλωναν κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος, η προσθήκη του γεωγραφικού προσδιορισμού αποτελεί το «κλειδί» μιας ιστορικής λύσης, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών Nikola Dimitrov απάντησε στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι η χώρα δεν καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης