Τελευταία Νέα
Speculator

Καμπάνα 853.000 ευρώ από το Εφετείο στο Φ. Βρυώνη και την κόρη του για παραπλάνηση επενδυτή - Δεδικασμένο για Follie

Καμπάνα 853.000 ευρώ από το Εφετείο στο Φ. Βρυώνη και την κόρη του για παραπλάνηση επενδυτή - Δεδικασμένο για Follie
Τι προβλέπει η απόφαση του δικαστηρίου -  Και προσωπική κράτηση ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης
Κόλαφος κατά του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη και της κόρης του Θάλειας είναι η απόφαση 5894/2018 του Εφετείου Αθηνών μετά από αγωγή που υπέβαλε ο Αναστάσιος Σωφρονιάδης για σκόπιμη παραπλάνησή του ως επενδυτή από ανακοινώσεις της εταιρίας ΑΤΕΡΜΩΝ συμφερόντων Φ. Βρυώνη και της κόρης του γεγονός που αποτελεί δεδικασμένο και για την υπόθεση Folli Follie.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα του επενδυτή να επιστρέψει τις μετοχές ΑΤΕΡΜΩΝ που είχε αγοράσει μέσω του Χρηματιστηρίου και ο κ. Φ. Βρυώνης και η κόρη του εις ολόκληρον να καταβάλλουν ποσό 733 χιλιάδες ευρώ , που ήταν η αξία αγοράς των μετοχών καθώς και επιπλέον 100.000 ευρώ το οποίο είναι το ποσό που θα είχε αποκομίσει ο επενδυτής αν δεν είχε αγοράσει μετοχές ΑΤΕΡΜΩΝ αλλά είχε τοποθετήσει τα διαθέσιμά του σε κλειστό προθεσμιακό λογαριασμό. 
Επίσης του Εφετείο επιδίκασε υπέρ του κ. Σωφρονιάδη το ποσό των 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη που του προκάλεσε η συμπεριφορά του κ. Βρυώνη και της θυγατέρας του.
Το συνολικό ποσό δηλαδή για το οποίο δικαιώθηκε ο επενδυτής είναι 853 χιλιάδες ευρώ το οποίο πρέπει να καταβληθεί νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής.
Παράλληλα το δικαστήριο απήγγειλε προσωπική κράτησης (φυλάκιση) και στο Φ Βρυώνη και την κόρη του ενός έτους ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης ενώ τους επέβαλε την καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων του ενάγοντος ύψους 42.680 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση επιβάλλει ουσιαστικά αποζημίωση επενδυτή ο οποίος με τα στοιχεία που προσκόμισε στο δικαστήριο απέδειξε ότι εξαπατήθηκε αγοράζοντας μετοχές.
Η απόφαση ουσιαστικά δημιουργεί δεδικασμένο για τους μετόχους της Folli Follie και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για αγωγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ από επενδυτές εναντίον της οικογένειας Κουτσολιούτσου, αλλά και μελών του ΔΣ της Follie.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης