Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κούγιας: Πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για προεκλογικούς λόγους η δίωξη στον Ριχάρδο

Κούγιας: Πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για προεκλογικούς λόγους η δίωξη στον Ριχάρδο
Επιχειρείται να στηθεί πολιτικός δάκτυλος στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθούν εντυπωσιακές διώξεις είπε ο κ.Κούγιας
Για πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για λόγους προεκλογικού εντυπωσιασμού έκανε λόγο ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στη δίωξη και προφυλάκιση του εντολέα του και γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και μετά την αποκάλυψη του ονόματος του πελάτη του από τον πρωθυπουργό στην Βουλή, ο κ. Κούγιας κατήγγειλε πως επιχειρείται να στηθεί πολιτικός δάκτυλος στην Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθούν «εντυπωσιακές» διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων επιχειρηματιών.
Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι ορισμένοι εισαγγελείς διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα και ότι προτεραιότητα των Αρχών είναι να απαγγελθούν κατηγορίες και να υπάρξουν προφυλακίσεις, αν και δεν παρουσίασε αποδείξεις για τα λεγόμενα του.
Όπως είπε, το επάγγελμα του εντολέα του τον καθιστά «αντιπαθή», ειδικά την περίοδο της κρίσης, και συνεπώς είναι πιο εύκολο να κινητοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα εναντίον του.
Ο κ.Κούγιας επιχείρησε να διαχωρίσει την θέση του πελάτη του από τα υπόλοιπα 62 άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, ενώ δήλωσε ότι ο πελάτης του κατηγορείται μόνο για λαθραία εξαγωγή χρυσού κι ότι ενεπλάκη στην υπόθεση επειδή ένας συνεργάτης του εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξάγει παράνομα χρυσάφι στην Τουρκία με λεωφορείο.
Επιπλέον, ο κ.Κούγιας αρνήθηκε ότι ο ενεχυροδανειστής είναι επικεφαλής συμμορίας και επιχείρησε να υποβαθμίσει τα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατηγορία που στην Ελλάδα απαγγέλλεται για συνεργασία με πολύ μικρό αριθμό ατόμων.
Όσον αφορά τις πληροφορίες ότι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν επέκταση της δραστηριότητάς τους στο Λας Βέγκας, ο κ. Κούγιας είπε ότι ο πελάτης του είχε κάθε δικαίωμα να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης