Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Θετικό κλίμα στα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Θετικό κλίμα στα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε ανοδικά και προς τις 640 μονάδες. Υπάρχει θετικό κλίμα στο εξωτερικό και αυτό βοηθάει την εγχώρια αγορά. Οι τράπεζες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των ανοδικών αλλά υπάρχουν και τοποθετήσεις σε μετοχές που έβγαλαν καλά αποτελέσματα.

Ο τζίρος είναι καλός στο ξεκίνημα, ίσως υπάρχουν και κάποια… απόνερα λόγω MSCI. Στο Eurogroup το ενδιαφέρον και το βράδυ στην παρουσίαση της QCM. Από τον NYSE λένε θα είναι η μετοχή αλλά για να δούμε αν θα έχει ελληνικό ή ιταλικό ενδιαφέρον.

Η αγορά πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα, αν και στην πολιτική σκηνή υπάρχουν πολλά θέματα που επηρεάζουν. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τα θεμελιώδη των εταιρειών να μπαίνουν ξανά στο επίκεντρο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεγάλες οι ζημιές αλλά ο όμιλος με τη νέα διοίκηση προσπαθεί να βάλει τάξη και το 2019 μιλάει για επιστροφή στην κερδοφορία. Αυτή η εξέλιξη είναι θετική και βοηθάει τη μετοχή, αφού τις μεγάλες ζημιές τις περίμεναν οι επενδυτές.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα είναι αυτή που έφερε τις μεγάλες ζημιές, ενώ από τους άλλους κλάδους βλέπουμε κέρδη. Κακές και οι λειτουργικές ταμειακές ροές.

COCA COLA: Πρόγραμμα αγοράς έως 7,5 εκατ. ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η εταιρεία. Με βάση την τιμή στο ταμπλό πρόκειται για 200 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές αγοράζονται για να ακυρωθούν.

Το πρόγραμμα γίνεται για να μην υπάρξει dilution από το stock option plan. Η μετοχή αντιδρά θετικά κατά 2,5% περίπου στην είδηση μέσα σε ένα συνολικά θετικό κλίμα για το χρηματιστήριο.

ΕΧΑΕ: Με καλό κλίμα κάποιοι βγήκαν στο άνοιγμα να πουλήσουν 20 χιλ. τεμάχια κοντά στα 3,80 ευρώ. Τα απορρόφησαν σαν δώρο Θεού οι επενδυτές και η μετοχή ενισχύεται άνω του 2% και βρίσκεται στα 3,95 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τεράστια πίεση έχουν δεχθεί τους προηγούμενους μήνες και προσπαθούν να πάρουν μερικές ανάσες και σήμερα. Η Πειραιώς και τη Eurobank έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθεί η Εθνική και η Alpha Bank.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Μεγάλη άνοδο στο ξεκίνημα καθώς μάλλον έχουν ανακουφιστεί οι επενδυτές στο άκουσμα ότι η μετοχή για short είναι από τον NYSE. Είπαμε, δεν θα αποτελούσε έκπληξη η Ιντραλότ στην αποτίμηση που είναι.

Η εισηγμένη έχει άλλα θέματα. Έχει χαμηλή καθαρή θέση, υψηλό καθαρό δανεισμό και ζημιές. Βέβαια οι αναλυτές στην τηλεδιάσκεψη δεν έδειξαν να ενοχλούνται από αυτά και ασχολήθηκαν με Τουρκία, ΗΠΑ κτλ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η προοπτική της κερδοφορίας το 2019 έχει δώσει σημαντική κίνηση με τη μετοχή να πλησιάζει πλέον τα 8 ευρώ. Θυμίθηκαν οι επενδυτές ότι το χαρτί είναι τσάμπα.

AEGEAN: Και εδώ τα καλά αποτελέσματα φέρνουν αγορές στον τίτλο. Πριν λίγες μέρες ήταν στα 6,75 ευρώ και σήμερα στα 7,54 ευρώ. Χαμηλός ο όγκος στο ξεκίνημα και η αποτίμηση στα 538 εκατ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Ξανά πάνω από τα 7,50 ευρώ με περίπου 10 χιλ. τεμάχια όγκο συναλλαγών. Η αποτίμηση στα 2,31 δισ. ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ανύπαρκτος όγκος στο ξεκίνημα. Παραμένει στο περιθώριο η συγκεκριμένη κατηγορία λόγω απουσίας επενδυτών από το εσωτερικό. Μικροεπενδυτών κυρίως.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης