Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: Πιθανή η επίσκεψη του Kim Jong Un στη Σεούλ πριν από το τέλος του έτους

Ν. Κορέα: Πιθανή η επίσκεψη του Kim Jong Un στη Σεούλ πριν από το τέλος του έτους
Το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Ενοποίησης χαρακτήρισε ως «δυνατή και αναγκαία» την επίσκεψη του Kim Jong Un στη Σεούλ πριν από το τέλος του 2018
Την ελπίδα της να φιλοξενήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, εντός του τρέχοντος μήνα εξέφρασε σήμερα (3/12) το Υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, προσθέτοντας ότι ήδη πραγματοποιεί τις σχετικές προετοιμασίες.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού Υπουργείου, Baik Tae-hyun, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Kim Jong Un στη Σεούλ «θα είναι δυνατή και αναγκαία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα πραγματοποιήσουμε ήρεμα τις σχετικές προετοιμασίες και τις προσπάθειες ώστε οι συμφωνίες που επετεύχθηκσαν μεταξύ των δύο χωρών να διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα».
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, επισκέφθηκε την Πιονγιάνγκ, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής με τον Kim Jong Un, με τον δεύτερο να δεσμεύεται να επισκεφθεί σύντομα τη Νότια Κορέα.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να εργαστούν από κοινού για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και την έναρξη μίας σειράς έργων που στοχεύουν στην προώθηση της συνεργασίας και τη μείωση των εντάσεων.
Παράλληλα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτες σημείωσε ότι επιθυμεί να ολοκληρώσει γρήγορα τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης, προκειμένου να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης