Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Προκλητική η αφωνία Τσίπρα για τις νέες προκλήσεις Zaev

ΝΔ: Προκλητική η αφωνία Τσίπρα για τις νέες προκλήσεις Zaev
«Οι δηλώσεις Zaev για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες», αναφέρει η ΝΔ
Για προκλητική αφωνία του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Zoran Zaev, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.
«Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και δυστυχώς δικαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο.
Οι δηλώσεις Zaev  για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες.
Οι δηλώσεις Zaev  για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες.Και γι’ αυτό εξίσου προκλητική είναι και η αφωνία του πρωθυπουργού και υπουργού των εξωτερικών κ. Τσίπρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου.

Τι δήλωσε ο Zaev

]Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, νέες διαστάσεις παίρνουν οι προκλήσεις από την πΓΔΜ αλλά και του πρωθυπουργού Zoran Zaev, ο οποίος στην προσπάθεια του να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα «μακεδονικά» να διδάσκονται στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο Zaev παρουσιάζοντας τη συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη συμφωνία της πΓΔΜ με την Ελλάδα, τόνισε ότι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Μάλιστα, απαντώντας στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι με την αλλαγή του ονόματος δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα, ενώ χάνεται η επαφή με τους «Μακεδόνες» στις γειτονικές χώρες, o Zaev υποστήριξε ότι χώρα παραμένει η ίδια και ότι η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους, ενώ η «Μακεδονία» θα γίνει μέλος όλων των διεθνών οργανισμών.
Όπως μεταδίδει, η ιστοσελίδα beyep, αναφερόμενος στους «Μακεδόνες» στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ο Zaev τόνισε ότι για αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια, μετά την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης