Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ - Κίνας - Άλμα για το πετρέλαιο

tags :
Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ - Κίνας - Άλμα για το πετρέλαιο
Ο Donald Trump χαρακτήρισε τη συμφωνία για εμπορική εκεχειρία «ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας»
Με ισχυρά κέρδη άνοιξαν σήμερα (3/12/2018) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας για την προσωρινή αποφυγή πρόσθετων δασμών και τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών με στόχο την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μέσα σε διάστημα 90 ημερών.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,7% στις 25.961 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,4% στις 2.800 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,9% υψηλότερα στις 7.468 μονάδες.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, επικύρωσαν τη σχετική συμφωνία για εμπορική εκεχειρία κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Σύνοδο Κορυφής των G20 το σαββατοκύριακο.
Βάσει της συμφωνίας, κατά τη διάρκεια των επόμενων 90 ημερών, Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι θα διαπραγματευτούν, προκειμένου να επιλύσουν τις εμπορικές διαφορές τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έκανε σήμερα λόγο για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας.
«Η συνάντηση μου στην Αργεντινή με τον Πρόεδρο Xi της Κίνας ήταν εξαιρετική.
Οι σχέσεις με την Κίνα έχουν κάνει ένα ΜΕΓΑΛΟ άλμα προς τα εμπρός!
Πολύ καλά πράγματα θα συμβούν», έγραψε στο «Twitter» ο Trump.
Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Caterpillar και η Boeing, «ηγούνται» της σημερινής ανόδου στη Wall Street, λόγω της μεγάλης τους έκθεσης στο εξωτερικό, καταγράφοντας κέρδη 3,9% και 6% αντίστοιχα.
Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς ο Trump έγραψε στο «Twitter» ότι η Κίνα συμφώνησε να μειώσει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Κίνα.
Η μετοχή της General Motors καταγράφει κέρδη 2,9%, ενώ της Ford σημειώνει άλμα 5,8%.
Από την εμπορική εκεχειρία επωφελούνται και οι εταιρείες ημιαγωγών με δραστηριότητες στην Κίνα και μεγάλο μέρος των πωλήσεών τους στη συγκεκριμένη χώρα, με τις Micron και Nvidia να ενισχύονται κατά 2,8% και 4,9%.
Την ίδια ώρα, ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, προσφέροντας περαιτέρω στήριξη στο επενδυτικό κλίμα.
Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 4,2% στα 53,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του Brent σημειώνει άνοδο 3,8% στα 61,7 δολ.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητούν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ο αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida, δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε καλή «φόρμα» και οι προοπτικές της δείχνουν πολύ ισχυρές.
Μιλώντας μετά την επικύρωση συμφωνίας εμπορικής εκεχειρίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ο Clarida τόνισε ότι το εμπόριο αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης