Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ): Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα παραμένει ασταθές και αδιαφανές

tags :
Φέσσας (ΣΕΒ): Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα παραμένει ασταθές και αδιαφανές
H πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι δύσκολη και δαπανηρή, παρόλο που η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στο Οικονομικό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα Economist Events σήμερα (3/12) στο Βερολίνο τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει μια τεράστια προσαρμογή, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αδυναμίες, είτε που δεν αντιμετωπίστηκαν, είτε που προήλθαν από την κρίση.
«Πρέπει να διαφυλάξουμε, σημείωσε, τα κέρδη που πετύχαμε μέχρι σήμερα και να χαρτογραφήσουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματα.
Οι φορολογικοί συντελεστές είναι μεταξύ των υψηλότερων στην ΕΕ, ιδίως για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Το φορολογικό σύστημα παραμένει ασταθές και αδιαφανές, ενώ κάποιες εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις (π.χ. ενέργεια) που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις αναγκαίες νέες επενδυτικές ευκαιρίες, εξακολουθούν να εκκρεμούν.
Επίσης, εκκρεμούν οι βασικές μεταρρυθμίσεις και αυτό επηρεάζει, για παράδειγμα, τη βραδεία μείωση των NPEs.
Επιπλέον, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι δύσκολη και δαπανηρή, παρόλο που η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη.
Δεδομένου του μικρού σχετικού μεγέθους του ιδιωτικού τομέα, ο δημόσιος τομέας παραμένει μεγάλος και διατηρεί πολλές ανεπάρκειες.
Ο πληθυσμός γερνάει γρήγορα και οι δαπάνες για τις συντάξεις διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα, καθώς το συνταξιοδοτικό σύστημα και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εξακολουθούν να δημιουργούν πολύ ισχυρά αντικρουόμενα θέματα στην απασχόληση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης