Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρό ράλι σε όλο το ταμπλό

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρό ράλι σε όλο το ταμπλό
ΑΓΟΡΑ: Όσοι πόνταραν στα χαμηλά των 610 μονάδων βλέπουν μεγάλες αποδόσεις μέσα σε τρεις μόλις συνεδριάσεις. Τώρα ποιος περίμενε πως τα τόσα εκατομμύρια τεμάχια ή ευρώ εκροές λόγω MSCI θα τις απορροφούσαν σα πασατέμπο οι αγοραστές είναι ένα θέμα.

Γιατί υπήρξαν τεράστιες εκροές, αλλά αν δούμε λίγο κάποιες μετοχές πλην τραπεζών που έχουν τα θέματά τους, υπήρχαν και μεγάλες ευκαιρίες. Μυτιληναίος, Aegean, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Fourlis, ΕΧΑΕ κ.α.

Και προσεγγίζουμε τις συγκεκριμένες όχι μόνο για τα θεμελιώδη αλλά κυρίως τεχνικά γιατί είχαν υποχωρήσει σημαντικά και είχαν προσεγγίσει σημεία που δεν έπρεπε να σπάσουν. Γιατί αν έσπαγαν θα διαλυόταν συνολικά η αγορά.

Σήμερα είχαμε μία τεράστια κίνηση και ανακούφισης, ενώ δεν είδαμε και short θέσεις να κλείνουν την περασμένη Παρασκευή που είχαν ευκαιρία ειδικά στις τράπεζες. Αντί μείωσης είδαμε αύξηση στην Πειραιώς.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Πρέπει να πάμε στον Ιούλιο του 2017 για να δούμε τέτοια ανοδική ημέρα. Για το +5% θα πρέπει να πάμε στο 2016. Μεγάλη κίνηση και το καλό είναι ότι πέρασε πάνω από τις 650 μονάδες άνετα και αποφασιστικά για πρώτη φορά εδώ και καιρό.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Συντριπτική η υπεροχή των ανοδικών έναντι των πτωτικών που σημαίνει ότι η καλή ψυχολογία των επενδυτών πήγε και σε μετοχές που ήταν στο περιθώριο. Λόγους για άνοδο είχαμε.

Η Ιταλία φαίνεται ότι κάνει πίσω, το G-20 είχε θετικά μηνύματα και γενικότερα υπήρξε ένα καλύτερο κλίμα. Συνολικά 94 έκλεισαν με άνοδο και μόλις 20 υποχώρησαν. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση μόνο η ΕΥΔΑΠ έκλεισε με μικρές απώλειες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θεαματική η Εθνική πέρασε ξανά πάνω από το 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Εξαιρετική η Πειραιώς αλλά είναι ακόμα αρκετά πίσω αφού η κεφαλαιοποίηση είναι στα 423 εκατ. ευρώ. Πολύ καλή η Alpha Bank με αποτίμηση 2,1 δισ. ευρώ ενώ δεν υστέρησε η Eurobank αν και με μικρότερη άνοδο.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Δεν είναι καλά τα αποτελέσματα εννεαμήνου αλλά και η αποτίμηση είχε υποχωρήσει αρκετά. Βρέθηκε στα 4,11 ευρώ πριν λίγες μέρες και σήμερα είναι στα 4,68 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Από τα 6,59 ευρώ στις 29/11 στα 8,23 ευρώ σήμερα. Καταλυτική η ομιλία της διοίκησης στους θεσμικούς.

ΕΧΑΕ: Στις 28/11 προσέγγιζε σημαντική στήριξη που αν την έσπαγε πήγαινε αρκετά πιο κάτω. Χαμηλό έγραψε εκείνη την ημέρα στα 3,51 ευρώ. Σήμερα στα 4,0450 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών.

AEGEAN: Στις 5/11 ήταν στα 6,52 ευρώ και σήμερα στα 7,80 ευρώ. Εξαιρετική στο ταμπλό με σύμμαχο τα καλά αποτελέσματα εννεαμήνου.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα κεφάλαια από την αύξηση κεφαλαίου θα πάνε στην εξαγορά της SIXT, εταιρείας που νοικιάζει αυτοκίνητα. Στο διαδίκτυο βρήκαμε ισολογισμό του 2016 και ήταν φωτιά…

Δάνεια πάνω από 100 εκατ. ευρώ, αρνητική καθαρή θέση, τζίρος 27 εκατ. ευρώ και μεγάλες ζημιές 22,2 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρουμε τι συμφωνία έχει κάνει η διοίκηση της Μοτοδυναμική, θα θέλαμε να δούμε πιο πρόσφατες λογιστικές καταστάσεις και φυσικά να δούμε μείωση δανείων.

Στον κλάδο που δραστηριοποιείται έχουμε την Autohellas με μεγάλα κέρδη, άρα μία νέα διοίκηση θα μπορούσε να ισιώσει το καράβι. Όμως θέλει λεφτά και χρόνο. Εκτός και αν το 2017 ή το 2018 έγινε καμιά μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, να αυξήθηκε ο τζίρος και να βελτιώθηκε η κερδοφορία.

Διαφορετικά πρέπει να περιμένουμε και μέχρι τότε η Μοτοδυναμική αν και μας αρέσει ο δικός της ισολογισμός μαζί με αυτόν της Sixt δεν μας αρέσει.

CENTRIC: Μετά από καιρό σημαντική άνοδο 10%, χωρίς να βλέπουμε τον πωλητή να βγάζει χιλιάδες τεμάχια. Στα 0,1210 ευρώ το κλείσιμο ήτοι αποτίμηση 12,2 εκατ. ευρώ

T.ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στο +10,17% και στα 1,30 ευρώ. Είχε και αυτή καιρό να κάνει καλή συνεδρίαση με σημαντική άνοδο. Είχε υποχωρήσει αρκετά από τα υψηλά της. Με αποτίμηση 52,9 εκατ. ευρώ πλέον και έχει τρομερό περιουσιακό στοιχείο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεγάλη η υποχώρηση από τα υψηλά, είχε φτάσει σε σημείο να παίζει με χαμηλό p/e τα κέρδη εννεαμήνου και να διαπραγματεύεται κάτω από την καθαρή θέση. Θέμα χρόνου ήταν να την ανακαλύψουν. Στο +9,35% και στα 1,3450 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεγάλες οι ζημιές στο εννεάμηνο αλλά θετικό μήνυμα από τη διοίκηση. Στα 1,3240 ευρώ και στο +7,99 ευρώ με όγκο 713 χιλ. τεμάχια. Σε λίγο η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έκανε πράξη πριν λίγες μέρες κάτω από τα 0,38 ευρώ και σήμερα είναι στα 0,5230 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης