Τελευταία Νέα
Οικονομία

Treier (Αν. CEO Ένωσης γερμανικών επιμελητηρίων): Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα

tags :
Treier (Αν. CEO Ένωσης γερμανικών επιμελητηρίων): Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης των γερμανικών επιμελητηρίων, Volker Treier, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει γίνει πάλι ένας πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης των γερμανικών επιμελητηρίων, Volker Treier, μιλώντας στο Οικονομικό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα Economist Events σήμερα (3/12) στο Βερολίνο σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει γίνει πάλι ένας πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και εμπορικός εταίρος και πρόσθεσε: «Η ελληνική οικονομία, αν και αργά, αναπτύσσεται.
Και για τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης 2%.
Νέα έργα και μια δυναμική ελληνική αγορά θα μπορούσαν μετά από τα πολλά χρόνια της κρίσης να ενδυναμώσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις, γεγονός από το οποίο θα μπορούσαν να επωφεληθούν και οι 120 γερμανικές επιχειρήσεις, που εδρεύουν στην Ελλάδα.
Ωστόσο μένει ακόμα πολλά να γίνουν.
Το ποσοστό της ανεργίας του 20%, ο υψηλός δείκτης του χρέους και οι δύσκολες συνθήκες χρηματοδότησης παραμένουν ανησυχητικά για τις γερμανικές επιχειρήσεις.
Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικότερο από ποτέ, η ελληνική κυβέρνηση, μετά το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα.
Οι γερμανικές επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν έναν ισχυρό εταίρο για την Ελλάδα.
Κλάδοι, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο ενεργειακός τομέας και η εφοδιαστική αλυσίδα αποτελούν για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τομείς στρατηγικής σημασίας. Απαραίτητες είναι επίσης οι τεχνολογίες παραγωγής.
Οι γερμανικές επιχειρήσεις προσφέρουν στον κλάδο αυτό προηγμένες λύσεις εταιρικής συνεργασίας.
Πέρα από αυτό, στοιχεία του γερμανικού διττού μοντέλου επαγγελματικής εκπαίδευσης θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην εξειδίκευση.
Ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, που πολλοί εκ των οποίων, υποφέρουν από την ανεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης