Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Trump θέλει να βάλει τέλος, μαζί με τον Xi Jinping και τον Putin, στην "ανεξέλεγκτη" κούρσα εξοπλισμών

tags :
Ο Trump θέλει να βάλει τέλος, μαζί με τον Xi Jinping και τον Putin, στην
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη βούλησή του να εργαστεί μαζί με τους ομολόγους του της Κίνας και της Ρωσίας προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη πλέον κούρσα εξοπλισμών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump εξέφρασε σήμερα (3/12) τη βούλησή του να εργαστεί μαζί με τους ομολόγους του της Κίνας Xi Jinping και της Ρωσίας V. Putin προκειμένου να μπει ένα τέλος στην "ανεξέλεγκτη" πλέον κούρσα εξοπλισμών.
"Είμαι βέβαιος ότι, στο μέλλον, ο πρόεδρος Xi Jinping και εγώ ο ίδιος, μαζί με τον πρόεδρο Putin, θα αρχίσουμε να μιλάμε για μια ουσιαστική διακοπή αυτού που έχει γίνει μια τεράστια και ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών" έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, δύο ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ηγέτη στο Μπουένος Άιρες, στο περιθώριο της Συνόδου της G20.
"Οι ΗΠΑ δαπάνησαν 716 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.
Τρέλα!" συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Ο Trump υπέγραψε τον Αύγουστο ένα νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική ύψους 716 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προβλέπει αμυντικές δαπάνες, αυστηρούς κανόνες για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων σε αμερικανικές επιχειρήσεις τεχνολογίας και αυξημένες δαπάνες στον τομέα της πυραυλικής άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης