Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ανάπτυξη 7,2% για την Ινδία το 2018-2019 - Σταθερό το outlook για τις τράπεζες

Moody's: Ανάπτυξη 7,2% για την Ινδία το 2018-2019 - Σταθερό το outlook για τις τράπεζες
Σταθερό το outlook για τις ινδικές τράπεζες από τη Moody's
Σε σταθερές διατήρησε τις προοπτικές (outlook) για τις ινδικές τράπεζες η Moody's Investors Service, επικαλούμενη την υγιή οικονομική ανάπτυξη και την ικανοποιητική ποιότητα κεφαλαίου.
Ικανοποιητικά αποτιμώνται, επίσης, το λειτουργικό περιβάλλον, η χρηματοδότηση και η ρευστότητα, η κερδοφορία και η κρατική στήριξη.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει το πραγματικό ΑΕΠ της Ινδίας να μεγεθυνθεί κατά 7,2% το οικονομικό έτος 2018-2019 (μέχρι τέλος Μαρτίου), έναντι 7,4% το επόμενο έτος, χάρη στην αύξηση των επενδύσεων και της ισχυρής κατανάλωσης.
Ωστόσο, οι περιορισμοί της ρευστότητας στα μη τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και τα αυξανόμενα επιτόκια, θα λειτουργήσουν αρνητικά για την ανάπτυξη, επισημαίνεται.
«Οι τράπεζες έχουν αναγνωρίσει το μεγαλύτερο μέρος των προβληματικών δανείων.
Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της ποιότητας του ενεργητικού, αν και ο βαθμός επιτυχίας στην επίλυση μεγάλων μη εξυπηρετούμενων δανείων θα καθορίσει την έκταση των βελτιώσεων της ποιότητας του ενεργητικού.
Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση, οι τράπεζες του δημόσιου τομέα θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν χαμηλή κεφαλαιοποίηση και θα εξαρτώνται από τις κρατικές εισφορές κεφαλαίου, για την κάλυψη ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων.
Η χρηματοδότηση και η ρευστότητα των τραπεζών θα παραμείνουν ισχυρές.
Οι ινδικές τράπεζες χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από καταθέσεις και οι δείκτες κάλυψης ρευστότητας είναι πάνω από 100%.
Τα προφίλ χρηματοδότησης και ρευστότητας των τραπεζών του δημόσιου τομέα, ιδίως, θα παραμείνουν ανθεκτικά, παρά τις προκλήσεις φερεγγυότητας τους.
Η κερδοφορία των τραπεζών θα βελτιωθεί, αλλά θα παραμείνει αδύναμη, λόγω του υψηλού πιστωτικού κόστους», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης