Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό ενός μήνα ο χρυσός - Άλμα 1,1% στα 1.239 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό ενός μήνα ο χρυσός - Άλμα 1,1% στα 1.239 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,1% ή 13,60 δολ. στα 1.239,60 δολ.
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (3/12/2018) ο χρυσός, καθώς η συμφωνία «εμπορικής εκεχειρίας» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας άσκησε πιέσεις στο δολάριο, προσφέροντας ώθηση στην όρεξη των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, συμφώνησαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 το σαββατοκύριακο να απέχουν προσωρινά από πρόσθετους δασμούς και να διεξάγουν νέες συνομιλίες με στόχο την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μέσα σε διάστημα 90 ημερών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έκανε σήμερα λόγο για ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας.
«Η συνάντηση μου στην Αργεντινή με τον Πρόεδρο Xi της Κίνας ήταν εξαιρετική.
Οι σχέσεις με την Κίνα έχουν κάνει ένα ΜΕΓΑΛΟ άλμα προς τα εμπρός!
Πολύ καλά πράγματα θα συμβούν», έγραψε στο «Twitter» ο Trump.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, η πιθανότητα εντός των επόμενων δύο μηνών οι υποσχέσεις Trump και Xi να γίνουν πράξη δεν ξεπερνά το 20%.
Η αισιοδοξία για το εμπόριο έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα νομίσματα, ασκώντας πιέσεις στο δολάριο.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα άσκησαν και ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για ην οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,1% στο 1,31 τρισ. δολ. τον Οκτώβριο του 2018, καταγράφοντας πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, σε χαμηλό τριών μηνών επιβραδύνθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2018, με τον σχετικό ΡΜΙ της Markit να υποχωρεί στις 55,3 μονάδες, από 55,7 τον Οκτώβριο.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1,1% ή 13,60 δολ. στα 1.239,60 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Νοεμβρίου 2018.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,3% στις 97 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,136 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας ο χρυσός υποχώρησε σχεδόν κατά 0,3%, ενώ το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 0,9% στο σύνολο του Νοεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης