Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας θα επιβραδύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη, παρά την εκεχειρία

Moody's: Οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας θα επιβραδύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη, παρά την εκεχειρία
Η εκεχειρία ΗΠΑ-Κίνας δεν θα αποτρέψει την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, εκτιμά η Moody's Investors Service
Η εκεχειρία μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα αποτρέψει τη σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης ως απόρροια και των εμπορικών εντάσεων, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Μεταξύ των κλάδων που θα πληγούν περισσότερο είναι η μεταποίηση.
Ως αποτέλεσμα, ο αμερικανικός οίκος υποβάθμισε σε σταθερές, από θετικές, τις προοπτικές (outlook) του κλάδου μεταποίησης, επικαλούμενος, επίσης, το υψηλότερο κόστος των εισροών.
Σε ό,τι αφορά στα EBITDA για τον κλάδο παγκοσμίως, η αύξηση θα επιβραδυνθεί σημαντικά στο 2,7% -έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 4,3%- και 4% -έναντι 5,7%- το 2018 και 2019, αντίστοιχα.
«Παρά την εκεχειρία των ΗΠΑ και της Κίνας μέχρι το Μάρτιο του 2019, οι αυξημένες τιμές εισροών θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς αντιμετωπίζουμε στενές αγορές εργασίας και υψηλότερο κόστος μεταφοράς .
Γενικά, τα προστατευτικά εμπορικά μέτρα θα συμβάλουν στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης».
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο οίκος ανέφερε:
«Αναμένουμε η παγκόσμια ανάπτυξη να επιβραδυνθεί σε επίπεδα κάτω του 3% το 2019 και το 2020 από την εκτίμηση για 3,3% το 2017-18».
Οι αναλυτές προσθέτουν ότι οι δασμοί που πρόσφατα επιβλήθηκαν σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. πιθανόν να αυξηθούν στο 25% τον Ιανουάριο από το σημερινό επίπεδο του 10%.
«Και στις δύο χώρες ο συνολικός άμεσος αντίκτυπος στην ανάπτυξη θα είναι διαχειρίσιμος.
Ωστόσο, οι επίμονες και διευρυνόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων στον κόσμο οικονομιών είναι ολοένα και πιο πιθανόν να έχουν εκτεταμένες αρνητικές επιπτώσεις υπονομεύοντας τις επενδύσεις», ανέφερε ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης