Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αλλάζουν όλα στην Ελλάκτωρ – Οι υποσχέσεις της διοίκησης και η εικόνα των αποτελεσμάτων

tags :
Αλλάζουν όλα στην Ελλάκτωρ – Οι υποσχέσεις της διοίκησης και η εικόνα των αποτελεσμάτων
Περισσότερη ενημέρωση υποσχέθηκε η νέα διοίκηση στους επενδυτές – Στο επίκεντρο η κατασκευαστική δραστηριότητα
Από το ξεκίνημα της τηλεδιάσκεψης της Ελλάκτωρ, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα στους αναλυτές.
Η νέα διοίκηση θέλει να τα αλλάξει όλα και έχει ήδη ξεκινήσει.
Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών η προηγούμενη διοίκηση δεν δημοσίευε ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις παρά μόνο εκείνες που είχε υποχρέωση.
Τώρα η νέα διοίκηση θα δημοσιεύει και πρώτο τρίμηνο αλλά και εννεάμηνο και μάλιστα με αρκετές πληροφορίες για να έχουν οι επενδυτές καλύτερη ενημέρωση.
Όπως αναφέρθηκε η διοίκηση έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου ώστε να πετύχει βελτίωση των αποτελεσμάτων της κατασκευαστικής δραστηριότητας και πλέον δεν στοχεύει στο ανεκτέλεστο αλλά στην κερδοφορία.
Γι΄αυτό και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην Άκτωρ προκειμένου να μπει τέλος στις ζημιές.
Αυτό τονίστηκε αρκετές φορές και για το 2019 προβλέπεται μικρή μείωση στον τζίρο και περιθώριο EBIT 2,5-3%.
Σύμφωνα με τη διοίκηση η εγχώρια κατασκευαστική δραστηριότητα έχει καλύτερο κέρδος από τη δραστηριότητα του εξωτερικού.
Η διοίκηση αναμένει στο τέλος της χρήσης αύξηση του καθαρού δανεισμού αφού θα υπάρχει και το επιπλέον ποσοστό που αγόρασε στην Αττική Οδό.
Η αναλυτική εικόνα που έδωσε η διοίκηση και οι εκτιμήσεις για το 2019 έβαλαν χθες στο περιθώριο τα αποτελέσματα εννεαμήνου με τους επενδυτές να αγοράζουν τη μετοχή και να την οδηγούν υψηλότερα.
Αυτό δείχνει αρκετά και κυρίως δείχνει πως η αγορά επιθυμεί περισσότερη διαφάνεια, ενημέρωση και εκτιμήσεις για τη μελλοντική πορεία.
Ας παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι εισηγμένοι.
Σε επίπεδο εννεαμήνου τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά αφού οι ζημιές ανήλθαν στα 138,5 εκατ. ευρώ με τον τζίρο να είναι οριακά υψηλότερος.
Υπήρχαν και έκτακτες ζημιές στο συνολικό ποσό.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 1,7 εκατ. ευρώ, οι επενδυτικές αρνητικές κατά 43,5 εκατ. ευρώ και οι χρηματοδοτικές αρνητικές κατά 87,1 εκατ. ευρώ.
Έτσι τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν σημαντικά στα 373,6 εκατ. ευρώ από 510 εκατ. ευρώ στην έναρξη του έτους.
Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου ανέρχονται στα 2,69 δισ. ευρώ και η καθαρή θέση στα 505,5 εκατ. ευρώ.
Πρέπει η διοίκηση να φέρει αποτελέσματα και άμεσα προκειμένου να μπει τέλος στη μείωση της καθαρής θέσης, αλλά να παραχθούν και κεφάλαια μέσα από τις ταμειακές ροές προκειμένου να υπάρξει απομόχλευση.
Σημειώνεται πως η αποτίμηση του ομίλου ανέρχεται στα 234,3 εκατ. ευρώ μετά το χθεσινό (3/12) +8% που οδήγησε τη μετοχή στα 1,3240 ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης