Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο -0,11% και τα 61,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές απώλειες  για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο -0,11% και τα 61,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό  σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,17% στα 52,86 δολ. ανά βαρέλι
Αντιστροφή τάσεων, έστω και οριακά, σημείωσε σήμερα Τρίτη (4/12) το πετρέλαιο, το οποίος παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητο παρά τις προσδοκίες των επενδυτών ότι ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγή του το ερχόμενο έτος.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent υποχώρησε 0,11% στα 61,62δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 κινήθηκε 0,17% χαμηλότερα στα 52,86 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έκλεισαν με άνοδο μεγαλύτερη του +4%, στον απόηχο της εμπορικής εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, προκειμένουν οι δύο χώρες να επανεκινήσουν τις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις.
«Οι τιμές του πετρελαίου δείχνουν να αυξάνονται σταδιακά αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περικοπές στην παραγωγή των ΟΠΕΚ+», σχολίασε ο Benjamin Lu της Phillip Futures, αναφερόμενος στις χώρες του Οργανισμού και τη Ρωσία.
Οι χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών αναμένεται να συναντηθούν στις 6 Δεκεμβρίου στη Βιέννη, προκειμένου να συμφωνήσουν ποια είναι η πολιτική παραγωγής που θα ακολουθήσουν το ερχόμενο έτος, ενώ παράλληλα αναμένεται να συζητηθεί και η παραγωγή της Ρωσίας.
Από την πλευρά της, η αμερικανική τράπεζα, Goldman Sachs, ανέφερε σε σημείωμνά της ότι «αναμένουμε ο ΟΠΕΚ να συμφωνήσει σε περικοπές της παραγωγής στη Βιέννη την ερχόμενη Πέμπτη», προσθέτοντας ότι «η περικοπή της παραγωγής κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως θα είναι αναγκαία ώστε να αντιστρέψει την επερχόμενη εποχιακή αύξηση στα αποθέματα».
Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα αναμένει ότι η κοινή προσπάθεια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας στον περιορισμό της παραγωγής τους θα ωθήσουν τις τιμές του Brent «πάνω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης