Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 5 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,29% και τα 1.243,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά 5 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,29% και τα 1.243,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Οκτωβρίου 2018
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (4/12) ο χρυσός, ο οποίος δέχεται ώθηση από την πτώση του αμερικανικού δολαρίου, στον απόηχο της αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,29% στα 1.243 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.240 δολ. ανά ουγγιά.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από την 1η Νοεμβρίου, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Οκτωβρίου του 2018.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά -0,38% στις 96,6 μονάδες.
Η πτώση του δολαρίου ήρθε μετά την ανακοίνωση της εμπορικής εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, κατά την οποία οι δύο χώρες δε θα επιβάλουν περαιτέρω δασμούς στις εισαγωγές αγαθών για τις επόμενες 90 ημέρες, προκειμένου να επανεκινήσουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις.
Το αμερικανικό νόμισμα απώλεσε την ανοδική δυναμική του τις τελευταίες ημέρες λόγω και της μετριοπαθούς στάσης από τη Federal Reserve, με τους αξιωματούχους της τράπεζας να υπαινίσσονται πιθανή παύση στον κύκλο αύξησης επιτοκίων το ερχόμενο έτος.
«Ο χρυσός ανησυχεί πλέον λιγότερο σχετικά με τη Fed και αρχίζει να βλέπει πληθωριστικά σημάδα από το πετρέλαιο, την αγροκαλλιέργεια και τους μη δασμούς», σχολίαζει ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RBC Wealth Management, George Gero, με ορισμένους αναλυτές ωστόσο να παραμένουν σκεπτικοί απέναντι στο κατά πόσο ο χρυσός μπορεί να διατηρήσει την ανοδική του πορεία τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης