Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετική η ψυχολογία – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το πρόσφατο ράλι

tags :
ΧΑ: Θετική η ψυχολογία – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το πρόσφατο ράλι
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν ξανά οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές που είχαν σημαντική άνοδο λόγω ελκυστικών αποτιμήσεων
 
Θετική είναι η ψυχολογία των επενδυτών στις τελευταίες συνεδριάσεις μετά από μία σειρά θετικών εξελίξεων στο εξωτερικό.
Το ΧΑ βρίσκει τα πατήματά του και η άνοδος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων έχει απομακρύνει το γενικό δείκτη από επικίνδυνα σημεία.
Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι και για τη σημερινή ημέρα αν και τονίζουν πως τα σημαντικά κέρδη των προηγούμενων ημερών θα μπορούσαν να φέρουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Αν οι τζίροι παραμείνουν ενισχυμένοι το αγοραστικό ενδιαφέρον θα μπορούσε να απορροφήσει τις πωλήσεις και να σταθεροποιήσει την αγορά.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν ξανά οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές που είχαν σημαντική άνοδο λόγω ελκυστικών αποτιμήσεων.
Σήμερα οι μετοχές της ΕΛΒΕ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή.
 
Eurobank
Θα περιμέναμε στη σημερινή συνεδρίαση η αγορά να διατηρήσει το θετικό της momentum
 
Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί με την αγορά να προσπαθεί να χωνέψει τα πρόσφατα σημαντικά κέρδη (9,3% την τελευταία εβδομάδα).
 
Beta
Τα ισχυρά κέρδη που έχουν δημιουργηθεί στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις ενδέχεται να δελεάσουν κάποιους για να κατοχυρώσουν κέρδη, εξέλιξη που θα μπορούσε να επιβραδύνει το momentum της σημερινής συνεδρίασης.
Από την άλλη η αύξηση του όγκου των συναλλαγών μπορεί να απορροφήσει μέρος της προσφοράς και να σταθεροποιήσει την αγορά.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης