Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κούγιας για κύκλωμα χρυσού: Σημαντικές εξελίξεις εντός της ημέρας – Δεν υπάρχει αδίκημα

Κούγιας για κύκλωμα χρυσού: Σημαντικές εξελίξεις εντός της ημέρας – Δεν υπάρχει αδίκημα
Ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία επέρριψε ο ποινικολόγος, ο οποίος έκανε λόγο για ανικανότητα
Για σημαντικές εξελίξεις εντός της ημέρας όσον αφορά την υπόθεση με το κύκλωμα χρυσού έκανε λόγο ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί τον γνωστό επιχειρηματία Ριχάρδο, υποστήριξε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης του δεν υπάρχει.
Όπως είπε ο κ.Κούγιας την Παρασκευή το μεσημέρι έλαβε την δικογραφία στα χέρια του όπου διαπιστώθηκε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο ενεχυροδανειστής δεν υπάρχει.
Όπως ανέφερε, στο 24σελιδο υπόμνημα το οποίο έχει καταθέσει σε ανακρίτρια και εισαγγελέα επισημαίνεται ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας έχει καταργηθεί.
Όπως είπε στο υπόμνημα έχουν επικαλεστεί τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς υπάρχει από το 1995 επιστολή των αρχηγών κρατών της ΕΕ με την οποία καταργούσε ουσιαστικά τη λαθρεμπορία χρυσού.
Ο κ. Κούγιας επέρριψε ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε στην υπόθεση και έκανε λόγο για ανικανότητα, ενώ υποστήριξε ότι έχει σκοπό να μηνύσει την ΕΛ.ΑΣ. για κατάχρηση εξουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης