Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno: Καλωσορίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% στην Ελλάδα – Να υπάρξει πρόοδος σε ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις

tags :
Centeno: Καλωσορίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% στην Ελλάδα – Να υπάρξει πρόοδος σε ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις
Η Ιταλία πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες, να λάβει μέτρα υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup
Το Eurogroup καλωσορίζει την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% στην Ελλάδα  υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centeno.
Ωστόσο ο Centeno επεσήμανε πως η Ελλάδα θα πρέπει να καταγράψει πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων.
«Είναι πρωταρχικής σημασίας να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις όπως έχουμε συμφωνήσει» υποστήριξε ο Centeno, ο οποίος αναφερόμενος στην περίπτωση της Ιταλίας, την κάλεσε να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να λάβει μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Το Eurogroup στηρίζει την εκτίμηση της Κομισιόν για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας.
Συστήνουμε στην Ιταλία να λάβει τα δέοντα μέτρα για να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς μας κανόνες» είπε ο Centeno, ο οποίος τόνισε ότι ύστερα από 19 ώρες συνεδρίασης το Eurogroup, κατέληξε σε μια σημαντική συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, τον ESM και για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης