Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λευκός Οίκος): Η Κίνα θα εκπληρώσει άμεσα τις δεσμεύσεις της στα εμπορικά ζητήματα

Kudlow (Λευκός Οίκος): Η Κίνα θα εκπληρώσει άμεσα τις δεσμεύσεις της στα εμπορικά ζητήματα
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι τα αποτελέσματα πρέπει να φανούν πριν από τη λήξη της εκεχειρίας των 90 ημερών ανάμεσα στις δύο χώρες
Την εκτίμηση ότι η Κίνα θα ελπληρώσει «άμεσα» τις δεσμεύσεις της σε ορισμένα βασικά ζητήματα για το εμπόριο, εξέφρασε σήμερα (4/12) ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, κατά τη διάρκεια συνέντυξης που παραχώρησε στο Fox Business.
Ειδικότερα, ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου τόνισε ότι η Κίνα «θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της άμεσα», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα των εμπορικών διαπραγματεύσεων πρέπει να φανούν πριν από τη λήξη της εκεχειρίας των 90 ημερών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κινεζική κυβέρνηση πρέπει να δείξει αξισημείωτη πρόοδο ώστε να διατηρήσει την εκεχειρία, προσθέτοντας ότι θα ήταν «ικανοποιημένος» με ατομικές συμφωνίσες σε διάφορα θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση των δύο προέδρων.
Παράλληλα, ο κ. Kudlow ισχυρίστηκσε ότι η Κίνα θα παρείχε «για πρώτη φορά» πελιοψηφική ιδιοκτησία στις αμερικανικές εταιρείες, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν τις εξαγωγές, εάν το Πεκίνο ανοίξει τις αγορές του.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι η Κίνα θα αποσύρει τελείως τους δασμούς στις εισαγωγές οχημάτων, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος, Robert Lighthizer, θα είναι υπεύθυνος για τις εμπορικές συνομιλίες.
Σημειώνεται ότι κατά την περασμένοι εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, συμφώνησαν να διακόψουν τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών και να καθυστερήσουν τους επιπρόσθετους δασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης