Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon: Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ πρέπει να καθυστερήσει προκειμένου να βρεθεί μία εναλλακτική λύση

Sturgeon: Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ πρέπει να καθυστερήσει προκειμένου να βρεθεί μία εναλλακτική λύση
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας επεσήμανε την ανάγκη εξεύρεσης μίας «εφαρμόσιμης εναλλακτικής λύσης» για το Brexit
Την καθυστέρηση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, προκειμένου να υπάρξει αρκετός χρόνος ώστε να βρεθεί μία εναλλακτική λύση στη συμφωνία για το Brexit.
Ειδικότερα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας ζήτησε την καθυστέρησης της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, προκειμένου να βρεθεί μία «εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση» στο σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, σε περίπτωση που δεν περάσει από το κοινοβούλιο.
Η ίδια, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με την Theresa May, δήλωσε ότι το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) θα επιδιώξει μαζί με άλλη κόμματα την επέκταση της διαδικασίας του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Παράλληλα, η κα Sturgeon απέρριψε για ακόμα μία φορά την «ψευδή επιλογή» ανάμεσα στην προτεινόμενη συμφωνία της Theresa May και το σενάριο μη συμφωνίας, το οποίος «απειλεί να είναι καταστροφικό για τις θέσεις εργασίας, τις επιχειρήσεις και το βιοτικό επίπεδο».
«Το SNP θα θέσει την τροπολογία μας στην ουσιαστική ψηφοφορία αργότερα αυτή την εβδομάδα και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους υπόλοιπους ώστε να δημιουργήσουμε συναίνεση γύρω από τις εναλλακτικές προτάσεις που θα παραδώσουν την ψήφο του λαού της Σκωτίας για παραμονή», σχολίασε η Nicola Sturgeon.
Από την πλευρά της, η κα May παρότρυνε την πρωθυπουργό της Σκωτίας να ακούσει τις φωνές των αλιέων, των αγροτών και των επιχειρηματικών ηγετών που έχουν στηρίξει ήδη τη συμφωνία, «καθώς τους δίνει τη σαφήνεια και τη βεβαιότητα που χρειάζονται για την προστασία της εργασίας και του βιοτικού επιπέδου».
Μάλιστα, όπως τόνισε η πλευρά της Theresa May, η άλλη επιλογή θα ήταν να «διακινδυνεύσουμε μία μη συμφωνία για το Brexit ή να επιστρέψουμε στο αρχικό στάδιο των δπαραγματεύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης