Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani: Οι ΗΠΑ δε μπορούν να σταματήσουν τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου - Θα συνεχίσουμε τις πωλήσεις

Rouhani: Οι ΗΠΑ δε μπορούν να σταματήσουν τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου - Θα συνεχίσουμε τις πωλήσεις
Ο πρόεδρος του Ιράν κατέστησε σαφές ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει την εξαγωγή πετρελαίου
Την πεποίθησή του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να μπορέσουν να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει τις πωλήσεις.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Σαχρούντ, ο Ιρανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ «δε θα είναι ικανές να σταματήσουν το Ιράν να εξάγει το πετρέλαιό του και οποιαδήποτε κίνηση για την ανατροπή των ιρανικών μεταφορών που διέρχονται από τον Κόλπο θα οδηγήσει σε αποκλεισμό όλων των εξαγωγών πετρελαίου μέσω της πλωτής οδού».
«Η Αμερική πρέπει να γνωρίζει ότι πουλάμε το πετρέλαιό μας και θα συνεχίσουμε να πουλάμε το πετρέλαιό μας και δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου μας», τόνισε ο Hassan Rouhani, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «εάν μία μέρα θελήσουν να αποτρέψουν την εξαγωγή του ιρανικού πετρελαίου, τότε δεν θα εξάγεται πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο».
Παράλληλα, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να επιτύχουν τη μείωση των οικονομικών δεσμών του Ιράν με τις χώρες της περιοχής και τον υπόλοιπο κόσμο.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Eshaq Jahangiri, τόνισε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις πλήττουν τους ευάλωτους ανθρώπους στο Ιράν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όταν λένε ότι ο στόχος τους είναι η ιρανική κυβέρνηση και ότι δε θα ασκηθεί πίεση στους άρρωστους, τους ηλικιωμένους και τους αδύναμους στην κοινωνία, είναι ένα ψέμα».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης