Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΛΑΕ: Πρόκληση η τρομακτική υπερφορολόγηση σε καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης

ΛΑΕ: Πρόκληση η τρομακτική υπερφορολόγηση σε καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης
Η Λαϊκή Ενότητα σχολιάζει ότι τα τρία μνημόνια εκτόξευσαν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 
«Αποτελεί πρόκληση, αλλά και απόδειξη κοινωνικής αναλγησίας, να συνεχίζεται η τρομακτική υπερφορολόγηση στα καύσιμα και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο αγροτικό πετρέλαιο, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τα υπερπλεονάσματα», αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ.
Όπως τονίζει, τα τρία μνημόνια «εκτόξευσαν» τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και παραθέτει σχετικά στοιχεία.
«Στο πετρέλαιο θέρμανσης 1.344 % (από τα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο, που ήταν το 2009, στα 280 ευρώ/χιλιόλιτρο σήμερα). Αποτέλεσμα της τρομακτικής αυτής αύξησης είναι να έχει μετατραπεί το δικαίωμα στη θέρμανση σε είδος πολυτελείας για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «στο αγροτικό πετρέλαιο ήταν 400%, στην αμόλυβδη βενζίνη 149%, στο υγραέριο 117%, στο πετρέλαιο κίνησης 41% και τον ΦΠΑ στο 24%».
Η ΛΑΕ υπογραμμίζει πως «οι τρομακτικές αυξήσεις αυτές μειώνουν καθημερινά το λαϊκό εισόδημα με πρόσχημα και στο όνομα ενός άδικου και ουσιαστικά παράνομου δημόσιου χρέους το οποίο δεν προκάλεσε ο λαός και το οποίο παραδόξως συνεχώς αυξάνεται».
Επιπλέον, μεταξύ άλλων, σημειώνει «την απαίτηση της να μειωθεί τώρα ο ΕΦΚ από τα 280 ευρώ/χιλιόλιτρο στα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο.
Δηλαδή, να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν το 2009».
«Η εξέγερση των "κίτρινων γιλέκων" στην καρδιά της Ευρώπης, στη Γαλλία, δείχνει το δρόμο για μια μεγάλη κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια στη λιτότητα, την ακρίβεια και την επιτροπεία των Βρυξελών και της τρόικα.
Οι Γάλλοι πολίτες αλλά και οι γείτονες μας Βούλγαροι πολίτες δείχνουν το δρόμο του αγώνα.
Θα τους ακολουθήσουμε ή θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε να μας κλέβουν το υστέρημά μας», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΛΑΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης