Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΣΥ για ΚΕΕΛΠΝΟ: Παρατυπίες στην πρόσληψη των 22 υπαλλήλων – Δεν υπάρχει άμεσος δόλος Γεωργιάδη

ΔΗΣΥ για ΚΕΕΛΠΝΟ: Παρατυπίες στην πρόσληψη των 22 υπαλλήλων – Δεν υπάρχει άμεσος δόλος Γεωργιάδη
Όφειλε όμως να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Για παρατυπίες στην υπόθεση της πρόσληψης των 22 υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει λόγο στο πόρισμα της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία αν και αναφέρει ότι δεν υπάρχει άμεσος δόλος του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδης, αυτός όφειλε να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης τουλάχιστον εκείνων των υπαλλήλων που διατέθηκαν στο γραφείο του.
«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των 22 προσλήψεων που έγιναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, και εν συνεχεία διατέθηκαν ως επί το πλείστον στο γραφείο του τότε Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, επισημάνθηκαν πλείονες παρατυπίες, με πλέον χαρακτηριστικές την ανυπαρξία απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου και την ανυπαρξία γραπτής σύμβασης μεταξύ των συνεργατών και του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Θετική γνώση, ήτοι άμεσος δόλος, όπως απαιτείται από το άρθρο 256 ΠΚ (καθώς και το άρθρο 390 ΠΚ), σχετικά με την ακολουθηθείσα διαδικασία πρόσληψης, δεν προέκυψε στο πρόσωπο του τότε Υπουργού, ο οποίος πάντως όφειλε (είτε ο ίδιος, είτε δια του πολιτικού του γραφείου που αποτελεί οργανωμένη υπηρεσιακή μονάδα, με Διευθυντή και προσωπικό) να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης τουλάχιστον των 14 υπαλλήλων – συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ που διατέθηκαν στο γραφείο του» αναφέρεται στο πόρισμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Αναφορικά με την υπόθεση αγοράς του κτιρίου που στεγάζει τον Οργανισμό, το πόρισμα της ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι «διαπιστώνεται ότι η διαδικασία επιλογής δεν υπήρξε η ενδεδειγμένη στο πλαίσιο που επιβάλλει η χρηστή διοίκηση και η ανάγκη διαφάνειας στη λειτουργία του Δημοσίου».
«Ως σοβαρές ενδείξεις αυτού μπορούν να εκληφθούν τόσο η πρόδηλη δυσαναλογία μεταξύ αντικειμενικής αξίας και τελικού συμβατικού τιμήματος όσο και η ίδια η διαδικασία επιλογής που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «φωτογραφική» αναφέρει το πόρισμα, επισημαίνοντας πως «έως σήμερα δεν έχει αμφισβητηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας».
«Σε κάθε περίπτωση, η εις βάθος διερεύνηση της υποθέσεως και η αναζήτηση πιθανόν ευθυνών είναι έργο της Δικαιοσύνης» υποστηρίζει η ΔΗΣΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης