Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street εν μέσω αμφιβολιών για την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Απώλειες στη Wall Street εν μέσω αμφιβολιών για την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ - Κίνας
Αμφιβολίες σχετικά με το εάν η εμπορική «εκεχειρία» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να επιλύσει μακροπρόθεσμα τις διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου
Με απώλειες άνοιξαν σήμερα (4/12/2018) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω αμφιβολιών σχετικά με το εάν η εμπορική «εκεχειρία» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να επιλύσει μακροπρόθεσμα τις διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,4% στις 25.736 μονάδες, ο S&5 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.782 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα, στις 7.408 μονάδες.


ΗΠΑ και Kίνα συμφώνησαν το σαββατοκύριακο να απέχουν από τυχόν πρόσθετους δασμούς για 90 ημέρες, προκειμένου να συνεχιστούν οι εμπορικές συνομιλίες.
Αλλά αποκλίσεις σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει αυτή η εκεχειρία έχει οδηγήσει σε σύγχυση.
Ενώ ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, Larry Kudlow, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εκεχειρία θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε αργότερα μια διορθωμένη δήλωση λέγοντας ότι η περίοδος εκεχειρίας 90 ημερών άρχισε την 1η Δεκεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχεται σήμερα η μετοχή της Apple, στον απόηχο υποβάθμισής της από την HSBC, η οποία επικαλείται την υπερβολική εξάρτηση του τεχνολογικού κολοσσού από ένα μόνο προϊόν, καθώς και την επιβράδυνση των αναδυόμενων οικονομιών.
Η HSBC υποβάθμισε τη μετοχή της Apple σε «hold» από «buy», ενώ περιέκοψε τη 12μηνη τιμή - στόχο της στα 200 δολ. από 205 δολ. προηγουμένως.
Η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 2,1%, περίπου στα 181 δολ., διευρύνοντας τις βαριές απώλειες που καταγράφει ήδη στο τρέχον τρίμηνο (-18%).


Η ανακοίνωση των αναλυτών της HSBC αναφέρει:
«Η εικονική ανάπτυξη της μονάδας λογισμικού της Apple έχει σε γενικές γραμμές σταματήσει επί του παρόντος.
Τα έσοδα υποστηρίζονται μόνο από τις υψηλότερες τιμές πώλησης και από την ανάπτυξη υπηρεσιών.
Η επίπεδη ανάπτυξη της μονάδας έχει πλήξει την τιμή της μετοχής της Apple και παρεμπιπτόντως τους βασικούς της προμηθευτές.
Αυτό που έχει καταστήσει επιτυχή την Apple, δηλαδή το συγκεντρωμένο χαρτοφυλάκιο εξαιρετικά επιθυμητών (και ακριβών) προϊόντων αντιμετωπίζει τώρα την πραγματικότητα του κορεσμού της αγοράς».
Υπό ήπια πίεση βρίσκονται και άλλες τεχνολογικές μετοχές, με την Amazon να υποχωρεί κατά 0,6%, τη Netflix να καταγράφει απώλειες 0,9% και την Alphabet να σημειώνει πτώση 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης