Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό παραμένει το outlook των τραπεζών της Αργεντινής, παρά την ύφεση

Moody's: Σταθερό παραμένει το outlook των τραπεζών της Αργεντινής, παρά την ύφεση
Moody's: Σταθερό παραμένει το outlook των τραπεζών της Αργεντινής
Σε σταθερές διατήρησε τις προοπτικές (outlook) των τραπεζών της Αργεντινής η Moody's Investors Service, κόντρα στην ύφεση και τον πολύ υψηλό πληθωρισμό που ταλανίζει την εγχώρια οικονομία.
Όπως εκτιμά ο αμερικανικός οίκος, η άφθονη ρευστότητα και το ισχυρό προφίλ χρηματοδότησης θα συμβάλουν στην αντιστάθμιση της επιδείνωσης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων, των κεφαλαίων και των προσαρμοσμένων στον πληθωρισμό κερδών.
Η φερεγγυότητα των τραπεζών θα παραμείνει υγιής, υπογραμμίζεται.
Η Moody's αναμένει το ΑΕΠ της Αργεντινής να συρρικνωθεί κατά 2,5% το 2018 και επιπλέον 1,5% το 2019, εξαιτίας και της άνευ προηγουμένου ξηρασίας νωρίτερα μέσα στο έτος.
Ως αποτέλεσμα της ταχείας υποτίμησης του νομίσματος, ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί γύρω από το 45%, το 2019.
«Ο συνδυασμός υψηλού πληθωρισμού και ύφεσης θα οδηγήσει σε απότομη συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου δανείων μετά από προσαρμογή, καθώς και στην αύξηση των προβληματικών δανείων.
Ωστόσο, το χαμηλό επίπεδο διαμεσολάβησης σε πιστώσεις της χώρας, η συντηρητική διαχείριση κινδύνου και οι βραχυπρόθεσμοι μέσοι όροι του χαρτοφυλακίου δανείων, θα περιορίσουν την αύξηση αθέτησης πληρωμών.
Κατά συνέπεια, οι αξιολογήσεις τραπεζών θα εξακολουθήσουν να περιορίζονται από την αξιολόγηση Β2 (σσ: μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) της Αργεντινής.
Η κυβέρνηση έχει επιδείξει μεγάλη προθυμία να στηρίξει τις τράπεζες κατά τη διάρκεια χρηματοπιστωτικών κρίσεων του παρελθόντος», σχολιάζεται.

Διαβάστε: Moody's: Ύφεση για την οικονομία της Αργεντινής τη διετία 2018-2019

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης