Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατοχυρώθηκαν κέρδη, παρέμεινε πάνω από τις 650 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατοχυρώθηκαν κέρδη, παρέμεινε πάνω από τις 650 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Όπως αναμενόταν λόγω των ισχυρών κερδών που είχαν δημιουργηθεί σήμερα υποχώρησε και κατοχυρώθηκαν κέρδη. Σε κάποιες μετοχές λίγο πιο βίαια. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να χαθούν οι 650 μονάδες.

Πρέπει να βρει δύναμη η αγορά να κρατηθεί και να απομακρυνθεί για να μη γυρίσουμε πάλι στα ίδια. Τώρα βέβαια είμαστε στην τελική ευθεία του 2018 και πολλοί έχουν κλείσει τα βιβλία τους και περιμένουν τη… γαλοπούλα.

Ο τζίρος ήταν καλός αν τον συγκρίνουμε με μερικές συνεδριάσεις πίσω που παλεύαμε να πιάσουμε τα 25 εκατ. ευρώ – Σε πακέτα έγιναν 5,7 εκατ. ευρώ από τα 56,5 εκατ. ευρώ. Motor Oil, Alpha Bank και Eurobank ξεχώρισαν λόγω τζίρου.

EUROBANK: Προς το τέλος της συνεδρίασης οι πωλητές έγιναν πιο βίαιοι και στις δημοπρασίες είχαν μεγάλες εντολές στο -9%. Έκλεισε βέβαια η μετοχή με αγοραστές στο -6% αλλά τα έδωσαν οι πωλητές και άφησαν κι άλλες 600 χιλ. τεμάχια. Έμειναν ανεκτέλεστα 220 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Στα 21,10 ευρώ και στο +3,18% με όγκο 302 χιλ. τεμάχια. Γρήγορα κάλυψε τις απώλειες από το σοκ των εξαγορών ο τίτλος και η αποτίμηση είναι ξανά στα 2,33 δισ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Διόρθωσε και αυτή και λογικό. Έκανε και όγκο 276 χιλ. τεμάχια. Από τα 7,95 ευρώ θα ξεκινήσει αύριο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τη βάζουν οι «φωστήρες» στον FTSE 25 προφανώς λόγω εμπορευσιμότητας και διασποράς και βγάζουν την ΕΥΔΑΠ με διπλάσια αποτίμηση και βάλε. Δε μιλάμε για σύγκριση κερδών με ζημιές. Η μέρα με τη νύχτα.

Αλλά βρε «φωστήρες» που φτιάχνετε και δείκτες, μήπως η βελτίωση στην εμπορευσιμότητα είχε να κάνει με την κόντρα των βασικών μετόχων και τις αγορές που έκανε στο ταμπλό η μία πλευρά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;

Δε λέμε δεν υπάρχει σύγκριση στην εμπορευσιμότητα, αλλά όλες οι μετοχές το συγκεκριμένο διάστημα είχαν περιορισμένη δράση στο ταμπλό και η Ελλάκτωρ ξεχώριζε λόγω της κόντρας.

Σήμερα για παράδειγμα μία καλύτερη μέρα συνολικά για το ΧΑ από πλευράς κινητικότητας λίγο πριν το κλείσιμο είχαν τον ίδιο τζίρο. Εκτός και αν δε σας κάνει ο τζίρος και θέλετε όγκο οπότε να κάνουν ένα split οι μεγάλες μπας και σας ικανοποιήσουν.

ΚΕΚΡΟΨ: Μάθαμε ότι έγινε το δικαστήριο σήμερα και δεν υπήρξε αναβολή. Ας περιμένουμε την απόφαση η οποία αν είναι θετική θα αλλάξει την αποτίμηση των ακινήτων προς το καλύτερο. Προφανώς αυτό είδε και η αγορά σήμερα και έδωσε άνοδο 4%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και κάπως βελτιώθηκε η κεφαλαιοποίηση. Έκανε όγκο 11 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 0,3740 ευρώ με άνοδο 8,09% και αποτίμηση 12 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Καλή η άνοδος αλλά χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Για να πάει 2% υψηλότερα κάνει πάνω από 200 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΕΧΑΕ: Έκανε δουλειά η εντολή αγοράς μερικών δεκάδων χιλιάδων τεμαχίων στα 4,10 ευρώ. Σε αυτήν την τιμή έκλεισε με τους αγοραστές να ζητάνε 20 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ανακοίνωσε την εξαγορά έναντι 15 εκατ. ευρώ. Πάει για αύξηση 10 εκατ. ευρώ άρα μάλλον τα υπόλοιπα θα είναι δανεικά. Πρέπει να καλυφθεί όλη η αύξηση για να μην αυξηθεί σημαντικά ο δανεισμός.

Γίνεται λόγος για λίγα δάνεια στην ανακοίνωση και δεν έχουμε ισολογισμό για ξεκάθαρη εικόνα. Να δούμε δηλαδή πόσα είναι, πόσα θα μείνουν, που είναι η καθαρή θέση κ.α.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Από τα χαμηλά των 1,10 ευρώ που ήταν 20/11 στα 1,3850 ευρώ. Αποτίμηση 519 εκατ. ευρώ μετά το σημερινό +2,97%.

ΕΛΒΕ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή και δεν έκανε πράξη. Στα 3,14 ευρώ η τιμή της μετοχής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης