Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω αβεβαιότητας για την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ - Κίνας - Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες, στο -1,14% ο DAX

Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω αβεβαιότητας για την εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ - Κίνας - Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες, στο -1,14% ο DAX
Τη χειρότερη επίδοση κατέγραψε ο κλάδος των κατασκευαστών αυτοκινήτου, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 2,5%
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (4/12/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν για τη δυνατότητα ΗΠΑ και Κίνας να τηρήσουν την εμπορική εκεχειρία.
Όπως σχολιάζει ο στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank, οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο αποτελούν τον υπ' αριθμόν ένα καταλύτη για τις αγορές και ξαφνικά δεν φαντάζουν τόσο υποσχόμενες όσο κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20.
Τη χειρότερη επίδοση κατέγραψε ο κλάδος των κατασκευαστών αυτοκινήτου, ο οποίος είναι και ο πιο «ευαίσθητος» στις εμπορικές εντάσεις, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 2,5%.
Οι μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler, Volkswagen και BMW έκλεισαν με απώλειες 2,9%, 3% και 1,6% αντίστοιχα.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε κατά 0,76% χαμηλότερα, στις 358,43 μονάδες.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,14% κι έκλεισε στις 11.335,32 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,56% στις 7.022,76 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,82% στις 5.012,66 μονάδες.




Ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 1,37% στις 19.353,43 μονάδες, στον απόηχο των συστάσεων του Eurogroup στη Ρώμη κι ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για μείωση του ελλείμματος 2019 στο 2%.


Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες για το τι μέλλει γενέσθαι στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών για το πού θα κλείσει το έλλειμμα.
Σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» επισημαίνει ότι Matteo Salvini και Luigi Di Maio είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν ένα έλλειμμα στα επίπεδα του 2% για το 2019, καθώς δέχονται έντονες πιέσεις όχι μόνο από την Κομισιόν αλλά και από τους Ιταλούς βιομήχανους προκειμένου να κλείσουν άμεσα την αντιπαράθεση με την ΕΕ και να αποφευχθούν πάση θυσία οι κυρώσεις.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένει το Brexit, μετά και τη σημερινή δήλωση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για τη δυνατότητα μονομερούς ανάκλησης του Brexit από τη Βρετανία.
Η μη δεσμευτική πρόταση του γενικού εισαγγελέα θα ενισχύσει τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπου σήμερα ξεκινά η συζήτηση επί των σχεδίων της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για διατήρηση στενών οικονομικών σχέσεων με το μπλοκ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας τον Μάρτιο του 2019.
Η May θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την έγκριση του κοινοβουλίου στην κρίσιμη ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου, με το σχέδιό της να έχει επικριθεί τόσο από υποστηρικτές όσο και τους αντιπάλους του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης