Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η QCM διέσπειρε φήμες για το ΧΑ αλλά μιλούσε για «fake news» – Το email του Zachery Karp για προσέλκυση επενδυτών

Η QCM διέσπειρε φήμες για το ΧΑ αλλά μιλούσε για «fake news» – Το email του Zachery Karp για προσέλκυση επενδυτών
Το fund μπορεί να εξηγήσει γιατί διέδιδε φήμες ενώ ήξερε που στοχεύει και γιατί κρατούσε «όμηρο» μία αγορά τόσο καιρό;
Η QCM χτύπησε ξανά βάζοντας στο στόχαστρο καναδική εταιρεία εισηγμένη στον NYSE.
Ωστόσο, είχε αφήσει να εννοηθεί στο προηγούμενο διάστημα ότι η εταιρεία μπορεί να ήταν από την Ελλάδα, την Ιταλία ή από κάπου εδώ γύρω.
Το Bankingnews είχε αποκαλύψει email του fund προς επενδυτές προκειμένου να τους γνωστοποιήσει το νέο fund και να προσελκύσει κεφάλαια.
Όταν το Bankingnews είχε δημοσιεύσει το περιεχόμενο του email, το fund έδωσε μέσω twitter μία αόριστη απάντηση χωρίς να το διαψεύσει.
Και πως θα μπορούσε να το διαψεύσει αφού είχε καταλάβει ότι είχαμε στην κατοχή μας το email με ονόματα και διευθύνσεις και είχαμε δημοσιεύσει κομμάτια από το συνημμένο έγγραφο το οποίο είχε το logo της εταιρείας;
Αργότερα μίλησε για fake news όταν το Bankingews δημοσίευσε θέμα για την πτώση της τιμής της Ιντραλότ και ανέφερε πως η αγορά αποδίδει την πτώση σε μία πιθανότητα να είναι στόχος του fund.
Δεν το είχαμε βγάλει από το μυαλό μας, ήταν αυτό που κυκλοφορούσε στα χρηματιστηριακά γραφεία.
Πως όμως ένα fund αφήνει να εννοηθεί στους επενδυτές του ότι στοχεύει σε εταιρεία από την Ελλάδα, την Ιταλία ή τη γύρω περιοχή όταν γνωρίζει ότι είναι καναδική;
Για ποιο λόγο ένα fund που η αποκάλυψή του, την οποία καλώς έκανε, στοίχησε τόσο σε μία μικρή αγορά με περιορισμένη ρευστότητα όπως το ΧΑ;
Γιατί επέλεξε να συνεχίσει να εμπλέκει την Ελλάδα ενώ γνώριζε ότι δεν ήταν ελληνική μετοχή η επόμενη αποκάλυψη;
Στο email ανέφερε ξεκάθαρα ότι «θα είναι από την ευρωπαϊκή αγορά και ειδικότερα από Ελλάδα, Ιταλία ή στην περιοχή της Ν.Ευρώπης».
Σήμερα σας λέμε ότι το email υπέγραφε ο Zachary Karp, Head of Business Development της QCM και είχε στόχο να ενημερώσει τους επενδυτές για το νέο fund ύψους 100 εκατ. δολαρίων που θα έχει στόχο επενδύσεις short, όπως κάνει μέχρι σήμερα.
Το συγκεκριμένο email έχει ημερομηνία αποστολής 10 Νοεμβρίου και έχει τίτλο «συναρπαστική ενημέρωση για επενδυτές και φίλους».
Μήπως λοιπόν θα μπορούσε το fund να εξηγήσει γιατί διέδιδε φήμες ενώ ήξερε που στοχεύει και γιατί κρατούσε «όμηρο» μία αγορά τόσο καιρό;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης