Επιχειρήσεις

Νέα βελτιωμένη πρόταση της Innovation Brain για την EBZ - Τι όρους περιλαμβάνει

tags :
Νέα βελτιωμένη πρόταση της Innovation Brain για την EBZ - Τι όρους περιλαμβάνει
Δεν το βάζει κάτω η Innovation Brain, η οποία επιμένει στην εξαγορά της ΕΒΖ
Δεν το βάζει κάτω η Innovation Brain, η οποία επιμένει στην εξαγορά της ΕΒΖ και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της έχει καταθέσει νέα δεσμευτική προσφορά και αναμένει την απόφαση των τραπεζών, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του www.bankingnews.gr από τις 30/11/2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον μας για την ΕΒΖ και πιστεύουμε ότι το επιχειρηματικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της ελληνικής παραγωγής ζάχαρης είναι η μόνη βιώσιμη λύση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και οικοδομώντας και εξασφαλίζοντας μια κρίσιμη βιομηχανία για στη βόρεια Ελλάδα.
Προφανώς, αυτό απαιτεί νέες άμεσες επενδύσεις και χρηματοδότηση για τη λειτουργία της εταιρίας.
Υποβάλαμε μια νέα δεσμευτική προσφορά, χωρίς όρους και αναμένουμε την έγκριση της τράπεζας.
Προς το παρόν περιμένουμε να απαντήσουν οι τράπεζες στην πρότασή μας και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το σχέδιο από την επόμενη ημέρα της έγκρισης (της πρότασης εξαγοράς της ΕΒΖ),  πολύ πριν από τα Χριστούγεννα του 2018.

Η πρόταση, αν και εμπιστευτική, μπορεί να συνοψιστεί:

-Χρηματοδοτική και άνευ όρων πρόταση για την απόκτηση της EBZ και σύμφωνα με τη συμφωνία που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2018.
-Πρόσθετη χρηματοδότηση 30 εκατ. για τη λειτουργία της επιχείρησης.
-Δέσμευση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει η κύρια χώρα παραγωγής.
-Δεν επικεντρωνόμαστε στη Σερβία, η παραγωγή της Σερβίας ήταν άσχημη κακή αυτή τη χρονιά, όπως ήταν και το 2017, δεν βλέπουμε τη Σερβία ως βασική αγορά για εμάς.
-Λειτουργία δύο μονάδων παραγωγής ζάχαρης, ενός εργοστασίου με συμβατική λευκή ζάχαρη και ενός εργοστασίου με βιολογική ειδική ζάχαρη υψηλής ποιότητας.
-Έχουμε έναν συνεργάτη για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής ζάχαρης και έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους ζάχαρης από την πλευρά μας που μας επιτρέπει να ειδικευόμαστε σε ζάχαρη πολύ πέρα από την ελληνική αγορά.
-Τριετείς συμβάσεις για τους αγρότες που παράγουν ζαχαρότευτλα. Συμπεριλαμβανομένης της εγγυημένης αγοράς δύο άλλων προϊόντων
-Έχουμε ξεκινήσει περαιτέρω συνεργασία με άλλους παραγωγούς Αγροτικών Προϊόντων και με φαρμακευτική εταιρία έτσι ώστε να παράγουμε υγιεινά τρόφιμα, πετρέλαιο και το σιτάρι, καθώς και ειδική ζάχαρη εμπλουτισμένη με βιταμίνες, παραγωγή στέβιας.
-Σήμερα εξετάζουμε τη βιοαιθανόλη, μια μεγάλη επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα της ζάχαρης και σε συνδυασμό με τα εργοστάσια και μια μεγάλη μακροπρόθεσμη κερδοφόρα επιχείρηση τόσο για τους αγρότες όσο και για τους ανθρώπους που παίρνουν νέες θέσεις εργασίας στα εργοστάσια.

Το δημοσίευμα του Bankingn News ανέφερε τα ακόλουθα:

Την ώρα που φαινόταν ότι η υπόθεση πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οδηγείται σε ναυάγιο η Innovation Brain επανήλθε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και υπέβαλε νέα πρόταση για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης η οποία είναι ελαφρώς χαμηλότερη των 70 εκατ. ευρώ ενώ η προηγούμενη προσφορά που είχε υποβληθεί στις 6 Αυγούστου ήταν 74 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αποδέκτης της πρότασης Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται σε συζητήσεις με την Innovation Brain η οποία έχει εκ νέου υποβάλλει στοιχεία που αφορούν στη συναλλαγή και αποδεικτικά στοιχεία της δυνατότητας χρηματοδότησης της εξαγοράς.
Δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών.
Η μείωση του προσφερόμενου τιμήματος από την Innovation Brain αποδίδεται στις κατώτερες του αναμενόμενου επιδόσεις στη Σερβία.
Τυχόν συμφωνία των δύο πλευρών θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία του άρθρου 106β που αφορά στην επικύρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της ιστορικής βιομηχανίας.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες πώλησης της εταιρίας και τα εναλλακτικά σενάρια που είχαν πέσει στο τραπέζι μεταξύ των οποίων και η διάσωση της εταιρίας από την Πειραιώς ώστε να μεταπωληθεί στο μέλλον ενεργοποίησαν αντιπαραθέσεις εντός του ΔΣ.
Ένθερμος θιασώτης της πώλησης της εταιρίας εμφανίζεται ο Πρόεδρος κ. Παπαιωάννου ο οποίος και φέρεται να εκφράζει την κυβερνητική γραμμή ενώ άλλα στελέχη του ΔΣ με διαρροές περί άλλων λύσεων αλλά και «χρηματοδοτήσεων» μέσω της αγοράς ζάχαρης από μεγάλες η οποία αποτελεί μια συνήθη εμπορική διαδικασία.
Όπως διευκρινίζουν εταιρίες που το ονομά τους ενεπλάκη μέσω διαρροών από την ΕΒΖ ως «διασώστες» μέσω αγοράς ζάχαρης δεν θα είχαν αντίρριση να προβούν σε αγορές υπό την προϋπόθεση της ανταγωνιστικής τιμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης