Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2018 ο χρυσός - Άνοδος 0,6% στα 1.246,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2018 ο χρυσός - Άνοδος 0,6% στα 1.246,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,6% ή 7 δολ. στα 1.246,60 δολ. ανά ουγγιά
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα (4/12/2018) ο χρυσός, ανερχόμενος στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2018, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή καταφύγια, εν μέσω του ισχυρού sell off στις αμερικανικές μετοχές.
Οι δείκτες της Wall Street καταγράφουν σήμερα ισχυρές απώλειες, εν μέσω των ανησυχιών για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας που πυροδότησε η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων, αλλά και εν μέσω αμφιβολιών σχετικά με το εάν η εμπορική «εκεχειρία» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να επιλύσει μακροπρόθεσμα τις διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Την ίδια ώρα, πάντως, το δολάριο παραμένει στην πτωτική τροχιά που βρέθηκε μετά την ανακοίνωση της εμπορικής εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, κατά την οποία οι δύο χώρες δεν θα επιβάλουν περαιτέρω δασμούς στις εισαγωγές αγαθών για τις επόμενες 90 ημέρες, προκειμένου να διεξάγουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις.
Το αμερικανικό νόμισμα απώλεσε την ανοδική δυναμική του τις τελευταίες ημέρες λόγω και της μετριοπαθούς στάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με τους αξιωματούχους της τράπεζας να υπαινίσσονται πιθανή παύση στον κύκλο αύξησης επιτοκίων το ερχόμενο έτος.
«Ο χρυσός ανησυχεί πλέον λιγότερο σχετικά με τη Fed και αρχίζει να βλέπει πληθωριστικά σημάδια από το πετρέλαιο, την αγροκαλλιέργεια και τους μη δασμούς», σχολιάζει ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RBC Wealth Management, George Gero, με ορισμένους αναλυτές ωστόσο να παραμένουν σκεπτικοί απέναντι στο κατά πόσο ο χρυσός μπορεί να διατηρήσει την ανοδική του πορεία τις επόμενες ημέρες.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,6% ή 7 δολ. στα 1.246,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 97 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης