Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ρωσία τηρεί αυστηρά τις διατάξεις της Συνθήκης INF - Τί απαντά στο αμερικανικό τελεσίγραφο

tags :
Η Ρωσία τηρεί αυστηρά τις διατάξεις της Συνθήκης INF -  Τί απαντά στο αμερικανικό τελεσίγραφο
Η Μόσχα τηρεί αυστηρά τις διατάξεις της Συνθήκης Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF)
Η Μόσχα τηρεί αυστηρά τις διατάξεις της Συνθήκης Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF) και αυτό η Ουάσινγκτον το γνωρίζει δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών M. Zacharova, απαντώντας στο τελεσίγραφο 60 ημερών που παρέδωσαν νωρίτερα οι ΗΠΑ για να συμμορφωθεί η Ρωσία στους όρους της Συνθήκης.
«Η Ρωσία τηρεί αυστηρά τις διατάξεις της Συνθήκης INF και η αμερικανική πλευρά το γνωρίζει», τόνισε η Zacharova, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών M. Pompeo και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ G. Stoltenberg.
Λίγο νωρίτερα στο ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, αναφέρεται ότι «η Ρωσία παραβιάζει ουσιωδώς τις υποχρεώσεις της βάση της Συνθήκης INF».
Ο Pompeo δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν την προσχώρησή τους στην Συνθήκη εντός 60 ημερών εκτός αν η Ρωσία επιστρέψει στην πλήρη συμμόρφωση στην INF.
Πρόσθεσε ότι μόνο η Μόσχα μπορεί να διασώσει τη Συνθήκη, με το να παραδεχθεί τις παραβιάσεις της και να επιστρέψει στη τήρηση αυτής.
Ο Stoltenberg παρότρυνε την Μόσχα να αποδείξει την συμμόρφωσή της στην Συνθήκη, όπως ζητά η Ουάσινγκτον, για να διαφυλάξει αυτή την κομβική σημασίας συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης