Τελευταία Νέα
Οικονομία

Brook Lane Capital: Η Ελλάδα μοιάζει ως μία μικρομεσαία επιχείρηση που δεν μπορεί να κερδίσει επενδύσεις

tags :
Brook Lane Capital: Η Ελλάδα μοιάζει ως μία μικρομεσαία επιχείρηση που δεν μπορεί να κερδίσει επενδύσεις
Τόνισε ότι η  χώρα δεν είναι στο ραντάρ των ξένων
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και γενικότερα στις δομές του κράτους που εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις στον τομέα των επενδύσεων άσκησε ο κ.Aziz  Francis o ιδρυτής του Brook Lane Capital.
Χαρακτήρισε την Ελλάδα «ως μία μικρομεσαία επιχείρηση» η οποία δεν είναι σε θέση να προσελκύει κεφάλαια επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν λεφτά αλλά τα Funds από το Λονδίνο και απ’ άλλες μητροπόλεις θέλουν μεγάλα Project.
Ο κ. Aziz Francis μιλώντας στο 29ο ετήσιο συνέδριο «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», καθώς συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης «ευκαιρίες και προκλήσεις στην Ελληνική επενδυτική αγορά», ανέφερε ότιτα Funds δεν πρόκειται να ασχοληθούν με μία επένδυση των 15 εκατ. ευρώ και αναζητούν μεγαλύτερα επενδυτικά σχήματα, επιρρίπτοντας εν μέρει ευθύνες και στην ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία δεν εμφανίζεται ως φορέας ιδεών για επενδύσεις.
Πάντως ο κ. Aziz ευθύνες στο κράτος αφού δεν διαθέτει βασικές δομές και υπηρεσίες για να βοηθήσουν τους επενδυτές και να τους κατευθύνουν που να βάλουν χρήματα στην Ελλάδα.
Διευκρίνισε ότι ένας διαχειριστής κεφαλαίων από το Λονδίνο που έχει στη διάθεση του 200.000 ευρώ και του δίνετε η ευκαιρία να τα επενδύσει δεν γνωρίζει σε ποιον να απευθυνθεί για να πάρει περισσότερες πληροφορίες για τη φορολογία  κλπ.
Τόνισε ότι η  χώρα δεν είναι στο ραντάρ των ξένων και χάθηκε πολύτιμος χρόνος στα χρόνια της κρίσης αλλά και την τελευταία διετία.
Τα εμπόδια για μία  επένδυση αρχίζουν από την κορυφή και φθάνουν στον τελευταίο Δήμο είπε χαρακτηριστικά.  
Όλα συνηγορούν ότι η Ελλάδα με βάση τις δομές της δεν θέλει επενδύσεις και κάνει ότι μπορεί να  τις απομακρύνει. Ο κ. Aziz Francis αναγνώρισε ότι η Ελλάδα είναι η νέα ιστορία μετά την Ιρλανδία την Ιταλία την Ισπανία και την Πορτογαλία και πρέπει  να την αξιοποιήσει.
Από την  πλευρά του ο operating partner της Apollo, Κώστας Καραγιάννης αναγνώρισε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου σε ότι αφορά  τη διαχείριση  των «κόκκινων» δάνειων τα δύο τελευταία χρόνια και κυρίως  διαμορφώθηκε  ένα πλαίσιο με κανόνες.
Ο ίδιος διαπιστώνει ότι οι τράπεζες  θέλουν να προχωρήσουν σε συναλλαγές δηλαδή να πουλήσουν χαρτοφυλάκια  δανείων. Πλέον το θέμα δεν είναι η διαχείριση των χρεών αλλά η είσπραξη των οφειλών.
Ο Κώστας Καραγιάννης είπε ότι έγινε το πρώτο βήμα αλλά χρειάζεται  να πολλά  ακόμη αφού η είσπραξη  οφειλών  απαιτεί νέο προσωπικό  από τις εταιρείες διαχείρισης.
Ο συντονιστής του πάνελ  κ. Νικόλαος Παπαπολίτης, πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων και Οικονομικών του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν αρκετές παρεμβάσεις   διευκολύνοντας τη δράση των επιχειρήσεων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης