Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προσλήψεις στο Δημόσιο και κάλυψη των οικονομικών απωλειών ζητά η ΑΔΕΔΥ

tags :
Προσλήψεις στο Δημόσιο και κάλυψη των οικονομικών απωλειών ζητά η ΑΔΕΔΥ
Προσλήψεις στο Δημόσιο και κάλυψη των οικονομικών απωλειών ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ
Η ΑΔΕΔΥ επιθυμεί κάλυψη των οργανικών κενών με μόνιμες προσλήψεις, ανέφερε ο πρόεδρος Γιάννης Πάιδας, μιλώντας σε εργαζόμενους στους δήμους.
Η ομιλία του κ. Πάιδα έγινε σε εκδήλωση της ΔΑΚΕ του δήμου Θεσσαλονίκης, ενόψει των αρχαιρεσιών στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα υπηρεσιακά συμβούλια στην αυτοδιοίκηση.
«Μιλάμε για προσλήψεις, οι οποίες πρέπει να είναι πάνω από το «ένα προς ένα» -που το παρουσιάζει σαν επιτυχία η κυβέρνηση- γιατί με το «ένα προς ένα» θα διαιωνιστεί η σημερινή υποστελέχωση (στο δημόσιο), η οποία φτάνει μέχρι το 40%, ειδικά στην υγεία και στην παιδεία» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, συμπλήρωσε ότι, εξαιτίας της «αδιοριστίας» των τελευταίων οκτώ ετών, βασικές ανάγκες του δημοσίου και των δήμων καλύπτονται από συμβασιούχους σε θέσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις -με διαφανή και δίκαια κριτήρια, μέσω ΑΣΕΠ- και συνέχισε:
«Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό συναδέλφων (οι συμβασιούχοι) που εργάζονται στο δημόσιο με ελαστικές μορφές εργασίας, από όλη την Ε.Ε..
Γιατί είμαστε το μοναδικό κράτος, που οι βασικές λειτουργίες του κράτους σε ποσοστό 16-18% καλύπτονται από συμβασιούχους.
Ενώ στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, το ποσοστό δεν υπερβαίνει το 6%.
Καταλαβαίνετε ότι εμείς, έχουμε τριπλάσιο αριθμό συμβασιούχων για να καλύψουν βασικές ανάγκες λειτουργίας του δημόσιου τομέα ενός κράτους».
Επέκρινε επίσης, την άποψη όσων υποστηρίζουν, ότι τουλάχιστον για κάποια χρόνια ακόμη θα ήταν καλό να διατηρηθεί η «μνημονιακή» πρόβλεψη «πέντε προς ένα» για τις προσλήψεις.
«Δηλαδή, η υποστελέχωση από 40% σε ορισμένες υπηρεσίες να φτάσει στο 80%; Να μην υπάρχει τίποτε;
Λένε κουβέντες έτσι, στον αέρα» είπε ο κ. Πάιδας.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε ότι από τα βασικά αιτήματα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος το επόμενο διάστημα, θα είναι «η κάλυψη των οικονομικών απωλειών της τελευταίας οκταετίας» για τους εργαζόμενους (μισθολόγιο, δέκατος τρίτος μισθός, βαρέα και ανθυγιεινά, επιδόματα, κ.ά.) και η άρση των ανισοτήτων στο συνταξιοδοτικό μεταξύ παλαιών και νέων ασφαλισμένων.
Στην εκδήλωση που έγινε σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκαν επίσης ο Α' αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ Σπύρος Πολυζώης και ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ανδρέας Γιακουμής, ενώ παραβρέθηκε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ορφανός, στελέχη και μέλη της ΔΑΚΕ, εργαζόμενοι στους δήμους, κ.ά..
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θωμάς Τσίμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης