Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Λιβάνης, τα δάνεια που θα πληρωθούν(;) το 2033 και οι επενδύσεις στη εφημερίδα Νέα Σελίδα

Ο Λιβάνης, τα δάνεια που θα πληρωθούν(;) το 2033 και οι επενδύσεις στη εφημερίδα Νέα Σελίδα
Για το μη εξυπηρετούμενο μέρος του δανείου θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση το 2033 μεταξύ Λιβάνη και τραπεζών
Μπορεί η εταιρία να έχει προβλήματα αλλά τελικά βρίσκει τον τρόπο όχι μόνο να αντιμετωπίζεται με … σεβασμό από τις τράπεζες αλλά και ταυτόχρονα να κάνει … νέες επενδύσεις.
Ο λόγος για τις Εκδόσεις που έχουν υποβάλλει αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και αναμένεται απόφαση τον Φεβρουάριο του 2019.

Η συμφωνία προβλέπει ότι έναντι συνολικών 14,96 εκ ευρώ οι τράπεζες θα αγοράσουν τα ακίνητα της Λιβάνης και στη συνέχεια θα τα μισθώσουν με leasing ενώ θα διαγράψουν χρέος 3,36 εκ ευρώ.
Η Λιβάνης ταυτόχρονα θα λάβει ρευστότητα περί τα 1,9 εκ ευρώ για κεφάλαιο κίνησης, και προκειμένου να πληρώσει μέρος των οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία αλλά και τους φόρους μεταβίβασης.
Μετά από αυτή τη συναλλαγή η εταιρία θα έχει δανεισμό 11,54 εκ ευρώ ο οποίος θα διαχωρίζεται σε εξυπηρετούμενο και μη.
Ο εξυπηρετούμενος δανεισμός θα είναι 2,62 εκ ευρώ ο μη εξυπηρετούμενος 8,93 εκ ευρώ.
Για το μη εξυπηρετούμενο μέρος του δανείου θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση το 2033!!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μια εταιρία με ετήσιο τζίρο της τάξεως των 2 εκ ευρώ ενώ στο εξάμηνο είχε κύκλο εργασιών 1,2 εκ ευρώ
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι πάνω από το 50% των εσόδων που είχε η Λιβάνης στο εξάμηνο προήλθαν από την εταιρία που εκδίδει την εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ.
Είναι αξιοσημείωτο δε ότι η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ιδρύθηκε σε μια περίοδο όπου η Λιβάνης, η εισηγμένη, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είχε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Προφανώς κανένας δεν αναρωτήθηκε πως γίνεται οι μέτοχοι μιας εισηγμένης να μην ενισχύσουν την εισηγμένη που βρίσκεται υπό κατάρρευση και ταυτόχρονα να προχωρούν σε νέες επενδύσεις!!!
Επισημαίνεται ότι στην συμφωνία που κατατέθηκε προς επικύρωση στο δικαστήριο προβλέπει επιπλέον ότι
• Οι οφειλές προς προμηθευτές θα κουρευτούν κατά 10% και οι υπόλοιπες θα αποπληρωθούν σε 16 άτοκες μηνιαίες δόσεις για ποσά έως ευρώ 5 χιλ., σε 30 άτοκες μηνιαίες δόσεις για ποσά από ευρώ 5 έως 20 χιλ., σε 42 άτοκες μηνιαίες δόσεις για ποσά από ευρώ 20 έως 50 χιλ. και σε 54 άτοκες μηνιαίες δόσεις για ποσά από ευρώ 50 χιλ.
• Οι οφειλές προς πιστωτές διάφορους θα κουρευτούν κατά 10% και οι υπόλοιπες θα αποπληρωθούν σε 16 άτοκες μηνιαίες δόσεις για ποσά έως ευρώ 5 χιλ. σε 30 άτοκες μηνιαίες δόσεις για ποσά από ευρώ 5 έως 20 χιλ., σε 42 άτοκες μηνιαίες δόσεις για ποσά από ευρώ 20 έως 50 χιλ. και σε 54 άτοκες μηνιαίες δόσεις για ποσά από ευρώ 50 χιλ.   
 • Οι οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο θα αποπληρωθούν στο σύνολο τους κατά ευρώ 382 χιλ. μέσω του τιμήματος ανταλλαγής των ακινήτων της με τις τράπεζες και το υπόλοιπο σε 180 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
• Οι οφειλές προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα αποπληρωθούν στο σύνολο τους κατά ευρώ 764 χιλ. μέσω του τιμήματος της ανταλλαγής των ακινήτων με τις τράπεζες και το υπόλοιπο σε 180 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
• Οι υποχρεώσεις προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και το Ελληνικό Δημόσιο που θα δημιουργηθούν από τον Ιανουάριο του 2018 έως και την έκδοση της δικαστικής απόφασης θα ρυθμιστούν σε 90 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης