Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «κόκκινη» Lagarde προειδοποιεί: Έρχεται η εποχή της οργής – Τα οφέλη να τα μοιράζονται όλοι

tags :
Η «κόκκινη» Lagarde προειδοποιεί: Έρχεται η εποχή της οργής – Τα οφέλη να τα μοιράζονται όλοι
Πρέπει να αποκατασταθεί το παγκόσμιο εμπόριο, να συνεχίσουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων είπε η Lagarde
Προειδοποιήσεις για την επικείμενη «εποχή της οργής» όπου οι ανισότητες θα ξεπερνούν ακόμα και εκείνες του 19ου αιώνα απηύθυνε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, η οποία υποστήριξε πως τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης πρέπει να τα μοιράζονται όλοι και όχι ορισμένοι.
Σε ομιλία της στη βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον η Lagarde ζήτησε να υπάρξει «ανανεωμένη πολυμερής συνεργασία», η οποία θα εγγυάται ότι «τα οικονομικά οφέλη της παγκοσμιοποίησης θα τα μοιράζονται όλοι κι όχι μόνο ορισμένοι».
«Το παγκόσμιο εμπόριο πρέπει να «αποκατασταθεί»
Πρέπει να συνεχίσουμε την αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων» υποστήριξε η Lagarde, η οποία ζήτησε να βελτιωθεί το σύστημα των εμπορικών ανταλλαγών, με την «εξάλειψη των επιδοτήσεων που προκαλούν στρεβλώσεις» και την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ ενός νέου, διεθνούς συστήματος φορολόγησης.
«Οι εταιρείες έχουν σήμερα παρουσία σε όλο τον πλανήτη, αλλά οι κυβερνήσεις δεν έχουν βρει τη σωστή φορολογική απάντηση», τόνισε η Lagarde, καταγγέλλοντας τις στρατηγικές ελαχιστοποίησης των φόρων, που «αφήνουν πάρα πολλά έσοδα από φόρους πάνω στο τραπέζι».
“Εάν δεν υπάρξει μια νέα διεθνής συνεργασία, η οποία θα πρέπει να επινοηθεί ξανά, μέσα σε είκοσι χρόνια, ως το 2040, οι ανισότητες θα ξεπερνούν εκείνες της χρυσής εποχής του καπιταλισμού.
Σε αυτή τη νέα «εποχή της οργής», θα τίθενται αντιμέτωπα γιγαντιαία μονοπώλια της τεχνολογίας με αδύναμα κράτη, οι προνομιούχες κατηγορίες του πληθυσμού θα μπορούν να ζουν ως τα 120 ενώ εκατομμύρια άλλοι θα υπομένουν τη φτώχεια.
Το χάσμα ανάμεσα στις επιθυμίες και την πραγματικότητα υπάρχει κίνδυνος να θρέψει μια εποχή οργής και πίκρας» υποστήριξε η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης