Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Οριακή πτώση σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2018 - Στις 52,3 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Οριακή πτώση σημείωσε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2018 - Στις 52,3 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης που αφορά τη συνολική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην Ιαπωνία διαμορφώθηκε στις 52,4 μονάδες
Οριακή πτώση σημείωσε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Ιαπωνία για τον Νοέμβριο του 2018, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα σημερινά (5/12) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο σε σταθερή πορεία ανάπτυξης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,3 μονάδες, έναντι 52,4 μονάδων τον Οκτώβριο του 2018, παραμένοντας υψηλότερα από τις 50 μονάδες, οι οποίες διαχωρίζουν την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, οι υποδείκτες που αφορούν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και την αυτοπεποίθηση μεταξύ των επιχειρήσεων σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI ο οποίος αφορά το σύνολο της δραστηριότητας για τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα, κατέγραψε επίσς οριακή πτώση στις 52,4 μονάδες, έναντι 52,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σε αντίθεση με τον κλάδο υπηρεσιών, ο μεταποιητικός κλάδος εμφάνισε μειωμένη αισιοδοξία, καθώς και ορισμένες ανησυχίες αναφορικά με τις μελλοντικές συνθήκες ζήτησης.
«Τα στοιχεία για τον PMI στον κλάδο υπηρεσιών τον Νοέμβριο αποκάλυψαν ένα επίπεδο ανθεκτικότητας στην Ιαπωνία, με την ανάπτυξη να παραμένει κοντά στα υψηλά έξι μηνών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα, δημιουργώντας μία ισχυρότερη περίπτωση για ανάκαμψη του ΑΕΠ το 4ο τρίμηνο», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης