Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 13 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2018 - Στις 53,8 μονάδες ο PMI

tags :
Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 13 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2018 - Στις 53,8 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία της Markit για τον κλάδο υπηρεσιών της Κίνας έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (5/12) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με αυτά της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,8 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον Οκτώβριο του 2018, οι οποίες και είχαν αποτελέσει το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκατριών μηνών.
Αντίθετα, τα επίσημος δείκτης PMI της κινεζικής κυβέρνησης έδειξε πτώση σε χαμηλά δεκαπέντε μηνών, και συγκεκριμένα στις 53,4 μονάδες, έναντι 53,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται πως οποιαδήποτε τιμή πάνω παό τις 50 μονάδες ισοδυναμεί με επέκταση, ενώ αντίθετα οι τιμές κάτω από αυτό το όριο δηλώνουν συρρίκνωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Caixin και Markit, οι συνολικές νέες παραγγελίες του Νοεμβρίου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο, ενώ οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν επίσης άνοδο, παρά το γεγονός ότι ήταν οριακή.
Παράλληλα, οι προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες παρέμειναν ενισχυμένες, ενώ ο υπδοείκτης που αφορά τις προσδοκίες στελέχωσης του κλάδου σημείωσε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης