Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικά λόγω Wall Street

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικά λόγω Wall Street
ΑΓΟΡΑ: Με το καλημέρα βρέθηκε να χάνει 1,5% αφού οι απώλειες στις ΗΠΑ ήταν σημαντικές και επηρεάζουν όλες τις αγορές. Όσες μετοχές άνοιξαν, πήραν αρνητικό πρόσημο πλην κάποιων της μικρομεσαίας όπου με μικρό όγκο βρέθηκαν με άνοδο.

Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι πως θα αντιδράσει η αγορά στα τρέχοντα επίπεδα δηλαδή πέριξ των 650 μονάδων. Η πορεία της βέβαια εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες αφού από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις.

Χθες είχαμε τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο που ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Βέβαια η ανάπτυξη έρχεται από εισαγωγές ενώ οι επενδύσεις είναι περιορισμένες. Αυτό δεν είναι καλό.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Οι δείκτες για εμάς δεν έχουν σημασία, αφού προτιμάμε να εστιάζουμε σε μετοχές. Φυσικά δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε αφού πολλοί επενδυτές επενδύουν βάσει δεικτών.

Τι να κάνουμε εμείς μετοχές που συμμετέχουν σε δείκτες αλλά έχουν τεράστιες ζημιές; Τι να κάνουμε τους δείκτες που βγάζουν εταιρείες αδάνειστες με κερδοφορία, γεμάτα ταμεία και μέρισμα και βάζουν εταιρείες με υψηλό δανεισμό και ζημιές επί σειρά ετών;

ΕΥΔΑΠ: Δηλαδή θα βλέπουμε τη μετοχή στα 540 εκατ. ευρώ και να πλησιάζει τα 5 ευρώ και θα σφυρίζουμε αδιάφορα επειδή δεν την καλύπτουν οι αναλυτές των ξένων οίκων;

COCA COLA: Θα πρέπει δηλαδή να κοιτάμε μετοχές όπως η συγκεκριμένη με 10 δισ. ευρώ αποτίμηση επειδή κάνει αγορές ιδίων; Λες και δεν έχει μετοχές με μονοψήφιο p/e το ΧΑ και θα πρέπει να αγοράσουμε μετοχές με p/e στη στρατόσφαιρα.

ΑΝΕΜΟΣ: Μας άρεσε το εννεάμηνο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει διορθώσει από τα υψηλά της. Μας άρεσαν οι λειτουργικές ταμειακές ροές και φυσικά μας αρέσει ο κλάδος.

Έχουμε προτίμηση στις ΑΠΕ, από το να έχουμε ρεύμα από πετρέλαιο και να πρέπει η Κρήτη να συνδεθεί με καλώδιο για να έχει επάρκεια ρεύματος. Αντί να δώσουν άδειες για φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα σε ένα νησί με 9 μήνες καλοκαίρι.

ΔΕΗ: Θέλει και η συγκεκριμένη να γίνει «πράσινη». Αν είναι δυνατόν να το συνειδητοποιούν τώρα. Κάποιοι, και δεν αναφερόμαστε στη διοίκηση, δεν ήθελαν να κάνει το τεράστιο φωτοβολταϊκό, ήθελαν λιγνίτη για να πέφτουν τα μεροκάματα.

Στην Ελλάδα όλα αυτά που έχει τέτοιο ήλιο και τέτοιο αέρα. Και βλέπεις σπίτια στο εξωτερικό με λίγους μήνες ηλιοφάνεια να είναι γεμάτα πάνελ αλλά εμείς αλλού. Τα πουλιά, τα πρόβατα, η θέα κ.ο.κ. Ας εισάγουμε πετρέλαιο.

EUROBANK: Με πιέσεις και καλό όγκο ξεκίνησε τη συνεδρίαση. Η τιμή βρίσκεται οριακά κάτω από τα 0,55 ευρώ. Ακολουθεί την πτώση και η Grivalia αφού υπάρχει σχέση ανταλλαγής και άρα οι τιμές «πρέπει» να είναι σε σύνδεση.

ΑΔΜΗΕ: Καλά τα αποτελέσματα εννεαμήνου θα δοθεί και καλύτερο μέρισμα. Διαπραγματεύεται σημαντικά χαμηλότερα από την καθαρή θέση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παρά την πτώση του ΧΑ η μετοχή έχει αγοραστές και κινείται προς τα 8 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Παρά την ανακοίνωση της αύξησης και την πίεση στη μετοχή στις πρώτες συνεδριάσεις που ακολούθησαν, αρχίζει τώρα να βρίσκει πατήματα και να κινείται ανοδικά. Προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ η αποτίμηση όσο δηλαδή θα είναι και η αύξηση.

Περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την εξαγορά που θα αυξήσει σίγουρα τα μεγέθη της εισηγμένης, ενώ αν καλυφθεί και η αύξηση θα διπλασιαστεί η αποτίμηση.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Μετά από μία σημαντική αντίδραση από τα χαμηλά, παρατηρούνται και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες είναι λογικές αφού κάποιοι πήραν το ρίσκο και αγόρασαν κάτω από τα 0,40 ευρώ με τη μετοχή να είναι τώρα πάνω από τα 0,51 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Όλα κι όλα 4 τεμάχια έχει κάνει η μετοχή και ενεργοποιήθηκε ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας. Υψηλό στα 1,57 ευρώ και χαμηλό στα 1,52 ευρώ με τζίρο 6 ευρώ. Τι να πούμε…

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έγινε επιτέλους το δικαστήριο και θα πρέπει να περιμένουμε. Λογικά δεν θα πρέπει να υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης