Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Θα επιλύσουμε τις εμπορικές διαφορές με τις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό - Επιτυχημένες οι προκαταρκτικές συνομιλίες

tags :
Κίνα: Θα επιλύσουμε τις εμπορικές διαφορές με τις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό - Επιτυχημένες οι προκαταρκτικές συνομιλίες
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι όσο νωρίτερα εφαρμοστούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί, «τόσο το καλύτερο»
Την αισιοδοξία του αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για το εμπόριο εξέφρασε σήμερα (5/12) η πλευρά της Κίνας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καθώς εμφανίστηκε πεπεισμένο ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα μπορέσει να εφαρμοστεί.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Υπουργείου ανέφερε ότι οι μέχρι στιγμής συνομιλίες των δύο πλευρών ήταν «επιτυχημένες», ενώ παράλληλα το Πεκίνο εξέφρασε τη δέσμευσή του να επιλύσει τις διαφορές που προκύπτουν σε υπάρχοντα θέματα «το συντομότερο δυνατό».
«Η Κίνα θα ξεκινήσει από την εφαρμογή συγκεκριμένων θεμάτων επί των οποίων έχει επιτευχθεί συναίνεση», ανέφερε μεταξύ άλλων το Υπουργείο, προσθέτοντας πως όσο νωρίτερα εφαρμοστούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί, «τόσο το καλύτερο».
«Οι διαμεσολαβητές θα προωθήσουν τις διαπραγματεύσεις εντός 90 ημερών, σύμφωνα με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και έναν χάρτη πορείας», καταλήγει το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι επιθυμίς μία «πραγματική συμφωνία» με την Κίνα, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η διοίκησή του θα επιβάλει «σημαντικούς δασμούς» εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν.
Ωστόσο, δημοσίευσμα της Washington Post ανέφερε ότι η πλευρά της Κίνας είναι «προβληματισμένη και ενοχλημένη» από τη στάση της Ουάσιγκτον, μετά τη συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης