Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Βελτίωση στην αγορά ομολόγων - Στο 3,05% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς - Στις 279 μονάδες το spread

tags :
Ιταλία: Βελτίωση στην αγορά ομολόγων - Στο 3,05% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς  - Στις 279 μονάδες το spread
Το ιταλικό spread υποχωρεί στις 279 μονάδες
(upd) Σημαντική είναι η βελτίωση στην αγορά ομολόγων της Ιταλίας, με τις αποδόσεις να υποχωρούν, καθώς Ρώμη και Βρυξέλλες βρίσκονται πιο κοντά σε συμβιβασμό.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,056% από 3,151% στο χθεσινό κλείσιμο.



Στο 0,543% υποχωρεί η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, από 0,655% στο χθεσινό κλείσιμο.
Το ιταλικό spread υποχωρεί στις 285 μονάδες.
Την ελπίδα η Ιταλία να παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη 5/12 ένα νέο σχέδιο προϋπολογισμού που να συμβαδίζει και να συμμορφώνεται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ εξέφρασε ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, G. Oettinger αναφερόμενος προφανώς στις πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giuseppe Conte να ετοιμάζει μια νέα πρόταση για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019.
Σημειώνεται πως ο Conte έχει δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο προϋπολογισμού, υπονοώντας πως ο στόχος για το έλλειμμα θα είναι μικρότερος από αυτόν που έχει καταγραφεί έως σήμερα.
Η Ιταλία στα δύο προσχέδια προϋπολογισμού που έχει αποστείλει στην Κομισιόν – και τα οποία και τα δύο έχουν απορριφθεί – έκανε λόγο για έλλειμμα 2,4%.
Πληροφορίες από τον Ιταλικό Τύπο αναφέρουν πως η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα έλλειμμα της τάξης του 1,9% με 2%, αν και ο Conte έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση με έλλειμμα κάτω του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης