Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά 6 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2018 - Στις 53,3 μονάδες ο δείκτης PMI

Γερμανία: Σε χαμηλά 6 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2018 - Στις 53,3 μονάδες ο δείκτης PMI
Οι επιχειρήσεις του γερμανικού κλάδου υπηρεσιών εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξες αναφορικά με τις προοπτικές το 2019
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, με τη δραστηριότητα να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες, έναντι 54,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του τρέχοντος έτους.
Η ανπάπτυξη συνεχίστηκε σε όλους τους τομείς τους κλάδους, εκτός από αυτόν της φιλοξενίας, ενώ η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στον τομέα ταχυδρομείων και τηλεπικοινωνιών.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι η ζήτηση ήταν αυξημένη, παρά το γεγονός ότι οι νέες παραγγελίες ήταν η ασθενέσθερη από τον Μάιο του 2018.
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξες αναφορικά με τις προοπτικές για το 2019, με τις ανησυχίες τους να επικεντρώνονται κυρίως γύρω από τα αυξημένο κόστος και την έλλειψη προσωπικού.
«Το ΑΕΠ αναμένεται ευρέως να ανακάμψει κατά το τέταρτο τρίμηνο μετά τις την τεχνική αλλοίωση το τρίτο τρίμηνο, αν και η περαιτέρω απόκλιση των δεικτών PMI προακλεί ερωτηματικά σχετικά με τη δυναμική οποιασδήποτε ανάκαμψης και τη δυναμική που θα φέρει η οικονομία στο νέο έτος», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Makrit, Phil Smith, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης